BETROELSER: Anonyme betroelser mellom venner er svært populære på Instagram-kontoen «Tekstmeldingr» Foto: Skjermdump
BETROELSER: Anonyme betroelser mellom venner er svært populære på Instagram-kontoen «Tekstmeldingr» Foto: SkjermdumpVis mer

Anonym Instagram-konto med intime SMS-betroelser tar Norge med storm

- Det renner inn bidrag.

(Dagbladet): Instagram-kontoen som viser anonyme, interne, ofte pikante tekstmeldinger mellom nære venner og mulige, eller kanskje mest umulige kjærestepar, har i løpet av to måneder fått over 62 000 følgere.

- Jeg tror ikke besteforeldrene mine ville ha forstått dem, ler personen bak Instagram-kontoen «Tekstmeldingr» i telefonen.

UHELL: Gode råd fra venninner når uhellet først er ute.
UHELL: Gode råd fra venninner når uhellet først er ute. Vis mer

- Jeg hadde fått en melding av en venn og syntes det var veldig morsomt. Det startet med at jeg la ut skjermdumper av egne meldinger på tull, forteller 19-åringen som står bak «Tekstmeldingr». Vedkommende ønsker å være anonym.

- Det begynte å renne inn bidrag fra folk. Jeg aner ikke hvordan folk oppdaget kontoen. På tre dager hadde jeg fått 500 følgere.

Kjenner seg igjen

Til «Tekstmeldingr»- innboksen kommer det inn rundt 200 bidrag til kontoen hver dag.

- Det er mye hysterisk som kommer inn. Det kommer inn alt mulig, fra meldinger mellom nære venner til one-night stands. Det er mye interne ting, som også kan tolkes forskjellig. Jeg tror mange kjenner seg igjen i meldingene fordi man har venner man har det internt med.

Her er noen av meldingene som kontoen har lagt ut.

CRUSH: Når du innser at løpet er kjørt.
CRUSH: Når du innser at løpet er kjørt. Vis mer

«Hei, hvis ei som heter frida spør om vi har gjort noe som helst må du si nei Okei? Haha er teit men Bare si vi har møttes på Gautefall haha Og at vi ikke har hatt hverandre på snap..»

«- Fikk mensen igår, men tok ut tampongen da jeg stod utenfor huset hans og slang trusa i en busk».

Under innleggene strømmer det også inn kommentarer fra følgerne som tagger vennene sine.

- Folk tagger fordi de kjenner seg igjen og har noe internt med vennene sine. Det er gøy og god respons for meg, sier den anonyme Instagram-brukeren.

- Kommunikasjonen foregår mellom unge mennesker i forskjellig alder. Jeg tror noe av grunnen til populariteten også handler om hvordan folk kommuniserer. Man får ikke overblikk over hele meldingen, men kan skape egne tolkninger av det som skjer.

DEN VANSKELIGE SAMTALEN: Kjærester eller ikke?
DEN VANSKELIGE SAMTALEN: Kjærester eller ikke? Vis mer

- Treffende innhold

Forfatter og språkviter Helene Uri, tror Instagram-kontoens popularitet har å gjøre med at det er ekte og at tekstmeldingene er en blanding av dialektord, skrivefeil og moderne tekst.

- Innholdet er også ganske morsomt og treffende. Det er «putepinlig». Det er høy grad av gjenkjennelse og det er godt samsvar mellom språkform og innhold. Situasjoner som har oppstått er tatt på kornet, sier hun.

Selv om det er tekstmeldinger fra unge folk som er utgangspunkt for kontoen tror Uri at flere aldersgrupper har moro av kontoen.

- Den fremkaller minner av tilsvarende pinlige situasjoner. Jeg tror ikke man skal undervurdere dagens besteforeldre. Selv om mediene er annerledes kan også besteforeldre kjenne seg igjen fra da de gikk på fylla og lå med feil person, sier Uri.