Anonym utleverer kjendisvenner igjen

Hevder å ha skrevet sin siste bok.

KJENDISHARSELAS: Den mystiske forfatteren «Anonym» fortsetter sitt elleville kjendisharselas i boka «Mordet på Anonym». Blant de svært mange som blir parodiert er Aslak Sira Myhre, Anne Holt, Anne B. Ragde og Karl Ove Knausgård.
KJENDISHARSELAS: Den mystiske forfatteren «Anonym» fortsetter sitt elleville kjendisharselas i boka «Mordet på Anonym». Blant de svært mange som blir parodiert er Aslak Sira Myhre, Anne Holt, Anne B. Ragde og Karl Ove Knausgård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også:• Anne Holt står fram som «Anonym»• Utdrag fra boka

«Mordet på Anonym» er satirebok nummer fire fra den mystiske og ukjente forfatteren som kaller seg «Anonym». Det blir også den siste, skal vi tro ham selv.

- Først og fremst vil jeg oppsummere en lang karriere som anonym forfatter og sette et endelig punktum. Og vise hvor galt det kan gå hvis man er anonym lenge nok, sier forfatteren i et e-postintervju med Dagbladet.

Boka utspiller seg på en litteraturfestival på Danskebåten, med ham selv som hovedattraksjon. Festivalsjef Aslak Sira Myhre tror han har gjort et skup, men idet «Anonym» skal på scenen og avsløre hvem han er, kommer beskjeden om at han tilsynelatende er myrdet. Privatetterforsker Finn Abrahamsen er blant festivalgjestene, og tar saken på strak arm.

- For å skape en troverdig jakt på «Anonyms» morder, trengte jeg en tvers igjennom ærlig og redelig etterforsker med faglig tyngde og respekt i alle leirer, sier «Anonym» om valget av Abrahamsen.

Blant de svært mange andre personene som parodieres i boka er forfatterne Anne Holt, Jan Guillou, Anne B. Ragde, Karl Ove Knausgård, Dag Solstad og Hans Olav Lahlum, samt hans egen forlegger Erling Kagge, ekspolitiker Bjarne Håkon Hanssen, advokat Per Danielsen og NRK-journalisten Marta Norheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.