Anonymt brev skaper trøbbel

JERUSALEM (Dagbladet): Et anonymt brev adressert til EuroSong-favoritten Doris Dragovic' fra Kroatia kan skade Stig van Eijks GP-sjanser. Stig benekter at han står bak brevet, men Balkan-landene er allerede negativt instilt til Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg er forferdelig trist og lei meg over at Norge og Kroatia har havnet i en slik krangel. Da jeg fikk brevet, som jeg var overbevist om kom fra Stig, ble jeg veldig skuffet.

Krangelen startet mandag, da Norges delegasjon la inn en offisiell protest til EBU (Den europeiske kringkastingsunionen) hvor de beskyldte Kroatia for å bryte EuroSong-reglene.

Trist

Kroatia har nemlig samplet (kopiert inn) en mannsstemme i sitt EuroSong-bidrag «Maria Magdalene». EBU-reglene sier at bare musikk kan være innspilt på forhånd, og at ikke flere en seks mennesker kan være på scenen under framføringa. Kroatia nekter for at de har jukset, og har foreløpig fått medhold av EBU. På sitt neste møte i juli vil EBU imidlertid ta opp problemstillingen, og i verste fall kan Kroatia bli nektet å delta i EuroSong neste år.

- Vi trodde og håpet at saken var ute av verden, helt til jeg mottok dette brevet onsdag. Jeg var overbevist om at det var Stig som sto bak, og ble veldig trist, forteller Dragovic'.

Dagbladet har fått tak i brevet:

«Mange av oss er begeistret for årets kroatiske bidrag, men man kan ikke gjøre unntak fra reglene, for det er ikke rettferdig overfor de andre deltakerne. Jeg er selv komponist og vet utmerket godt at det ikke er noe problem å fjerne vokalstemmen og erstatte den med for eksempel fioliner».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer