- Anoreksi har gjort meg alt annet enn intelligent

Eline Lund Fjæren (20) om tida etter debutbok-utgivelsen.

- EN UBEHAGELIG, MEN VIKTIG BOK: Skriver forfatter Eline Lund Fjæren (20) i et blogginnlegg om debutboka hennes «Ung jente, voksen mann», som hun ga ut i fjor høst. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- EN UBEHAGELIG, MEN VIKTIG BOK: Skriver forfatter Eline Lund Fjæren (20) i et blogginnlegg om debutboka hennes «Ung jente, voksen mann», som hun ga ut i fjor høst. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Eline Lund Fjærens (20) debutbok «Ung jente, voksen mann», fikk svært god mottakelse fra anmelderne da den kom ut i fjor høst.

Lund Fjæren var bare 17 da hun skrev den, og måtte vente til hun ble 18 år med å skrive kontrakt med forlaget Oktober. Temaet i boka vakte også oppsikt - den handler om forholdet mellom ei 13 år gammel jente og en mann i 30-åra, der jenta er initiativtaker.

I et blogginnlegg skriver forfatteren nå om hva slags reaksjoner hun fikk etter at boka ble sluppet.

- En ubehagelig, men viktig bok «Jeg har, fra perioden etter boken kom ut og frem til nå, vært bekymret for at flere har fått det inntrykket at boken min var og er en slags gavepakke til menn som er ute etter ansvarsfraskrivelse. Det er jo ikke slik jeg har skrevet den», skriver hun i innlegget, og fortsetter:

««Ung jente, voksen mann» er en ubehagelig bok, men en viktig bok, synes jeg. Det sier jeg på bakgrunn av hvilke reaksjoner den har vært i stand til å vekke. Selv synes jeg de mest interessante verkene, enten det er litteratur, film eller annen kunst, er de som kan betraktes som moralsk tvetydige. Slik kunst kan få oss til å tenke nytt, utvide våre holdninger og synspunkter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer