Ansatte frykter for framtida

Ledelsen i Dagens Næringsliv har innkalt til allmøte.

DET KUTTES: Eierselskapet til Dagens Næringsliv, NHST, skal bli lønnsomt. Det har fått konsekvenser for Morgenbladet, og ansatte i DN er bekymret. Foto: NTB Scanpix
DET KUTTES: Eierselskapet til Dagens Næringsliv, NHST, skal bli lønnsomt. Det har fått konsekvenser for Morgenbladet, og ansatte i DN er bekymret. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi skal være lønnsomme. Det er første mål, sier konsernsjef i NHST Media Group, Hege Yli Melhus Ask, til Dagbladet.

NHST, som eier avisene Dagens Næringsliv og Morgenbladet, taper penger. Hovedsaklig på grunn av annonsemarkedet. Konsernet er nå inne i omfattende kuttrunder, noe som tilsynelatende vil ramme ansatte i de to avisene hardt.

- Det pågår en rekke initiativer i de ulike selskapene til NHST. Forbedringen skjer for å sikre at selskapene har en bærekraftig utvikling og er lønnsomme, sier Ask.

I Morgenbladet er konsekvensene allerede klare. Det må kuttes åtte millioner kroner og sjefredaktør Anna B. Jenssen har fortalt Dagbladet at ansatte har fått tilbud om sluttpakke. Seks av åtte millioner kroner skal kuttes fra personalbudsjettet.

Dårlig stemning i DN

Dagens Næringsliv er på ingen måte fredet. Torsdag er det innkalt til allmøte, ifølge opplysninger Dagbladet sitter på. Den eneste beskjeden som skal være gitt, er at temaet for samlingen er «økonomisk utvikling». Stemningen i DN skal være anspent og ansatte frykter at det skal kuttes i bemanningen, på lik linje med Morgenbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer