Ansatte seg selv - på livstid

Oddvar Stenstrøm sørget for å gi seg selv god lønn.

TV-MILLIONÆR:  Programleder og nyhetsanker i TV 2, Oddvar Stenstrøm, var med på å etablere kanalen på begynnelsen av 90-tallet. Han finkjemmet markedet, og kjøpte så mange aksjer han kunne. - Jeg har tjent mange millioner kroner på det, sier Stenstrøm. 
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet
TV-MILLIONÆR: Programleder og nyhetsanker i TV 2, Oddvar Stenstrøm, var med på å etablere kanalen på begynnelsen av 90-tallet. Han finkjemmet markedet, og kjøpte så mange aksjer han kunne. - Jeg har tjent mange millioner kroner på det, sier Stenstrøm. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det har vært et eventyr. Det er en sjanse du får en gang i livet, sier Oddvar Stenstrøm (66) og lener seg tilbake.

Den kjente «Holmgang»-programlederen snakker om tilblivelsen av TV 2, som i helga fyller 20 år. Stenstrøm var med på å stifte kanalen i 1991 sammen med Bjørn Atle Holter-Hovind og John Ranelagh på et lite kontor i Oslo sentrum. Han ble hentet inn fra nyhetsredaktørjobben i Aftenposten, og var med på å sikre den reklamefinansierte kanalen konsesjon.

Da året var over og kanalen kom på lufta i 1992, skulle han egentlig tilbake til avisa. Slik gikk det ikke.

- I utgangspunktet skulle hverken jeg eller Bjørn Atle fortsette, men vi hadde hatt det veldig bra. Bjørn Atle sa at vi lager en jobb til deg. Ettersom jeg hadde vært NRK-korrespondent i Washington, ble det det. Jeg satte meg ned og skrev min egen kontrakt - jeg ansatte meg selv på livstid i Washington, sier Stenstrøm til Dagbladet.

- Du skrev din egen kontrakt, grenser ikke det til korrupsjon?

- Det var ingen andre til å gjøre det, og Bjørn Atle godkjente den etterpå. Det var nærmest en blåkopi av NRK-kontrakten, men med høyere lønn selvfølgelig, sier Stenstrøm og smiler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer