Anstrengt i U2

Bono trodde han skulle bli kastet ut.

(Dagbladet.no): U2-vokalist Bono avslører at han trodde han ville måtte forlate bandet på grunn av sitt engasjement for global fattigdom, melder NME.

- På et tidpunkt trodde jeg at jeg ville bli kastet ut av bandet på grunn av dette, sier han.

Bono var tungt involvert i sommerens Live 8-konserter og Make Poverty History-kampanjen. I tillegg agiterer han mot den globale fattigdommen under U2-konserter, og har flere ganger vært foreslått til Nobels fredspris.

- De andre har stusset over dette, sier Bono til BBC radio, og sikter til bandkameratene The Edge, Adam Clayton og Larry Mullen jr.

- De andre støtter arbeidet mitt fullt ut åndelig og finansielt, men de er med i et rock\'n\'roll-band, og et rock\'n\'roll-bands fremste oppgave er å ikke være kjedelig, sier vokalisten.

- Derfor må vi være veldig forsiktige med å la meg gå for langt. Noen i publikum buet åpent, og jeg følte at jeg var en belastning for bandet på grunn av engasjementet mitt.

Likevel tror han ikke publikum er gått lei ennå.

- Jeg var redd for at publikum skulle få nok av det, men folk er smarte. De vet hva du holder på med, de vet om kompromissene du må gjøre, de skjønner, forteller vokalisten til BBC News.

PROBLEMATISK: The Edge (t.v.), Adam Clayton og Larry Mullen jr. har stusset over Bonos (t.h.) dobbeltrolle som bandmedlem og spydspiss mot verdens fattigdom. Her fra en konsert i Omaha, Nebraska, 15. desember. Foto: Scanpix
PROBLEMATISK: The Edge (t.v.), Adam Clayton og Larry Mullen jr. har stusset over Bonos (t.h.) dobbeltrolle som bandmedlem og spydspiss mot verdens fattigdom. Her fra en konsert i Omaha, Nebraska, 15. desember. Foto: Scanpix Vis mer

- Publikummet vårt føler at de har en sterkere stemme gjennom meg, noe bandet er oppmerksomme på.

HYLLES: Desembernummeret av Time Magazine. Omslaget viser Bono mellom ekteparet Bill og Melinda Gates. De tre utropes til «Persons of the Year» for sin humanitære innsats i 2005.