DEBATT

Helsepolitikk:

Ansvarsfraskrivelse fra Arbeiderpartiet om eldreomsorg

Den negative utviklingen som Fremskrittspartiet overtok, klarte vi å snu kjapt, og helsekøene er kraftig redusert.

SKYLDER PÅ ANDRE: Tove Karoline Knutsen velger letteste utvei, og legger skylden på tidligere regjeringer, skriver Kari Kjønaas Kjos. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKYLDER PÅ ANDRE: Tove Karoline Knutsen velger letteste utvei, og legger skylden på tidligere regjeringer, skriver Kari Kjønaas Kjos. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Den 27. juni prøver Arbeiderpartiets Tove Karoline Knutsen innbitt å forsvare at helsekøene økte under deres tid i regjering. Hun velger den letteste utvei, og legger skylden på tidligere regjeringer. At antall pasienter i kø var betydelig høyere etter åtte rødgrønne år, enn da Ap, SV og Sp overtok, viser en total mangel på prioritering fra disse partiene.

Fremskrittspartiet erkjenner at endringer kan ta tid, men det får være måte på hvor lang tid man skal bruke på snu noe Knutsen kaller en negativ utvikling. Den negative utviklingen som Fremskrittspartiet overtok, klarte vi å snu kjapt, og helsekøene er kraftig redusert. Det viser at det er mulig, når viljen er til stede.

Knutsen bruker også spalteplass på å kritisere vår innføring av fritt behandlingsvalg. Det faller på sin egen urimelighet å kritisere et tiltak som har gitt nærmere 2000 mennesker raskere og bedre behandling. Dette er personer som høyst sannsynlig fortsatt ville stått i kø dersom Arbeiderpartiet satt med makten.

Alle disse er enkeltmennesker som har hatt et eget ønske om behandling på et spesielt sted eller kortere ventetid, og jeg tror disse menneskene er helt uenig med Arbeiderpartiet at dette ikke har hatt betydning for nettopp dem. For FrP handler det om å stå opp for enkeltmennesket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer