Barack Obama - «Et lovet land»

- Ante ikke hva som skulle komme

I ny bok røper Barack Obama at det var bittersøtt å forlate Det Hvite Hus etter åtte år som president. Nå uttrykker han bekymring over landets utvikling.

BEKYMRET: I hans nye bok uttrykker Barack Obama bekymring for landets utvikling. Foto: Rex / Shutterstock editorial
BEKYMRET: I hans nye bok uttrykker Barack Obama bekymring for landets utvikling. Foto: Rex / Shutterstock editorial Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Barack Obamas nye bok - med tittelen «Et lovet land» - uttrykker Obama bekymring og overraskelse over landets utvikling.

- Det jeg ikke helt forventet var hvordan hendelsene skulle utspille seg i løpet av de mer enn tre og et halvt åra som har gått siden den siste flyturen på Air Force One, skriver Obama.

- Landet er grepet av en global pandemi og en tilhørende økonomisk krise, med mer enn 230 000 amerikanere døde, bedrifter konkurs og millioner av mennesker uten jobb. Over hele landet har folk fra alle samfunnslag strømmet ut i gatene for å protestere mot dødsfallet til ubevæpnede svarte menn og kvinner i politiets hender.

GIR INTERVJU: Barack Obama har gitt CBS et intervju etter valget og går hardt ut mot Donald Trump. Video: CBS via YouTube Vis mer

Men det som er mest oppsiktsvekkende, ifølge Obama, er det vaklende demokratiet, og kampen mellom to motstridende visjoner om hva landet er og hva det skal være.

- En krise som har ført til politisk splittelse, sinne og mistro, og som har tillatt kontinuerlige brudd på institusjonelle normer, prosedyrer, og etterlevelse av grunnleggende fakta som både republikanere og demokrater en gang tok for gitt.

Uventet resultat

Han minnes stemningen mellom han og Michelle Obama etter Trumps valgseier i 2016

- Vi var begge utslitt, fysisk og følelsesmessig, ikke bare av arbeidet fra de foregående åtte årene, men av de uventede resultatene av et valg der noen som var imot alt vi sto for, ble valgt som min etterfølger.

Obama var USAs 44. president fra 2009 til 2017. Boka er den første av to bind, og kommer 17. november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer