- Ante ikke hvor stort «World of Warcraft» ville bli

Komponisten svarte deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I morgen er det klart for en musikkopplevelse utenom det normale for spillinteresserte folk i Norge.

I anledning den pågående messen Elektroworld på Lillestrøm, blir den anerkjente konserten «Play! A Videogame Symphony» for første gang satt opp i Norge.

Her skal et utvidet kringkastingsorkester med kor framføre musikk fra spillserier som «World of Warcraft», «Super Mario Bros.», «Halo», «Castlevania» og «Final Fantasy» - men også potpurrier fra Commodore 64- og Atari-alderen finner sin berettigede plass i miksen.

På konserten vil det dukke opp navn som Rony Barrak, chiptunes-heavygruppa Machinae Supremacy, «Drømmefall»- komponist Leon Willett og «Battlefield 1942»-komponist Joel Eriksson.

Egentlig skulle også den anerkjente Blizzard-komponisten Jason Hayes også dukket opp, men han måtte melde avbud i siste liten. Hayes har komponert musikk til spillseriene «Warcraft», «StarCraft» og «Diablo», senest var han hovedkomponist i «World of Warcraft» - og musikken fra dette spillet vil altså bli framført fredag.

Selv om Hayes ikke kunne stille på konserten, svarte han på dine spørsmål her på Dagbladet.no.

Hayes fikk i nettmøtet følge av skaperen og produsenten for «Play!», Jason Paul. Før Paul skapte blest med spillsymfonien, var han konsertarrangør for artister som Pavarotti og de tre tenorene.

Hayes befant seg i San Francisco under nettmøtet, mens Paul er i Oslo.

Vinneren av to billetter til konserten ble Ronnie Østgaard. Gratulerer!

SPILLER SPILLMUSIKK: Fredag kan spillfans forvente en musikalsk opplevelse utenom det vanlige.
SVARTE DEG: Spillmusikk-komponist Jason Hayes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer