Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anthology 3

Dette er femte og sjette CD i Anthology-utgivelsene, en plateserie som tar brodden av bootleg-markedet samtidig som den tilfredsstiller 1990-tallets uopphørlige lengsel tilbake til en gyllen fortid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her er materialet først og fremst fra The White Album, «Let It Be» og «Abbey Road».

Det meste fins på de to rikholdige CD-ene, hele 50 låter; fra rufsete «unplugged» demoutgaver av kjente sanger, alternative, enten saktere eller raskere versjoner, studioprat, jamsessions, rock'n'roll-medleyer, dessuten noen låter som aldri har vært utgitt med The Beatles.

Folk som kjenner Beatles, vil ha mest utbytte av platene. De er til gjengjeld ganske mange, og de får mye moro underveis.

Det ligger i kortene at lydkvalitet, utførelse osv. langt fra er perfekt det meste av veien, men platene gir et spennende nøkkelhullkikk i verkstedet til The Beatles. Dessuten blir de kjente stemmene mer ubeskyttet på mange av disse sporene. De blir på et vis mer menneskelige, litt mer lik deg og meg, der de sitter og hamrer på kassegitarer og synger så godt de kan.

Hele Norges coronakart