Anti-arbeidslinjen

- Ingen andre partier enn SV har en politikk som i så stor grad vil svekke prinsippet om at det skal lønne seg å jobbe.

Vi må sikre at det lønner seg å jobbe, skriver Erna Solberg og Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Morten Holm / Scanpix
Vi må sikre at det lønner seg å jobbe, skriver Erna Solberg og Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske modellen må reformeres hvis vi skal sikre velferden vår også i framtida. For Høyre er det viktig at vi har anstendige ordninger for dem som faller utenfor, samtidig må vi sikre at som kan jobbe også jobber. Da må det også lønne seg å jobbe og vi må gjøre enda mer for å hjelpe folk tilbake til arbeidslivet. Derfor står Høyre støtt på arbeidslinjen.

SVs Audun Lysbakken og Karin Andersen etterlyser i Dagbladet en mer faktabasert debatt om utenforskapet, et krav de selv uten særlig eleganse ser bort fra. Få partier er mer ensporede i velferdsdebatten enn SV. Få partier skyver i så stor grad fakta og kunnskap til side til fordel for karakteristikker og anklager. Ingen andre partier er så klare i sin avvisning av arbeidslinjen, og ingen andre partier har en politikk som i så stor grad vil svekke prinsippet om at det skal lønne seg å jobbe. Det er også et problem for Arbeiderpartiet all den tid SV har en avgjørende stemme i regjeringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer