Antikkens Sherlock

Tynn kriminalintrige i en ellers god historisk roman.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Cæsars dom» er den niende boka i Steven Saylors kjente «Sub Rosa»-serie.

Cæsars flåte

Hovedpersonen Gordianus er en slags antikkens utgave av Sherlock Holmes, og han og hans syke kone Betesda er på vei til Egypt for at hun skal forsøke å bli helbredet ved å bade i Nilen. Men på veien havner de midt i flåten til Cæsars utfordrer Pompeius, som ikke akkurat er vennlig innstilt overfor Gordanius etter tidligere møter. Men vår mann kommer seg gjennom strabasene med livet i behold og blir tatt med til Alexandria, hvor han blir boende på slottet hos den unge kongen Ptolemaios.

Historiekunnskaper

Det er Steven Saylors kunnskaper om romersk (og egyptisk) historie som løfter denne boka, for som kriminalroman er «Cæsars dom» temmelig anonym og middelmådig. Men når det gjelder å gi liv til over to tusen år gamle mennesker og hendelser, er dette svært dyktig håndverk, Saylor hensetter oss virkelig til det gamle Egypt og maktkampen mellom søsknene Ptolemaios og Kleopatra.

De som liker historiske romaner, kan med andre ord se fram til noen timer med hyggelig lesning, man kan heller velge å overse den temmelig tynne og gjennomsiktige kriminalintrigen som handlingen er utstyrt med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer