Antirasistisk Senter sprer rasisme

Shoaib Sultan og leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, skrev 28. september en kronikk hvor de påstår at Islam Net sprer hat. Dette er ikke sant, det er de selv som sprer rasisme og hat mot islam.

DEN STORE MASSENS ISLAM: «Vi sprer intet hat og er villige til å møte Antirasistisk Senter til debatt. Vi for islam slik den store massen av muslimer tror på», skriver kronikkforfatter og leder for Islam Net Norge, Fahad Qureshi. Foto: Privat
DEN STORE MASSENS ISLAM: «Vi sprer intet hat og er villige til å møte Antirasistisk Senter til debatt. Vi for islam slik den store massen av muslimer tror på», skriver kronikkforfatter og leder for Islam Net Norge, Fahad Qureshi. Foto: PrivatVis mer
Debattinnlegg

Vi sprer intet hat og er villige til å møte Antirasistisk Senter til debatt. Vi står for islam slik den store massen av muslimer tror på. Vi er Norges største muslimske frivillige forening med over 2000 betalende medlemmer, ca. 20 000 på Facebook, og muslimene fra de forskjellige moskeene deler vårt syn på islam. Det fikk vi bekreftet i mars på vår fredskonferanse som ble besøkt av ca. 5000 mennesker. Jeg spurte den fullstappede salen: Hvor mange av dere er vanlige sunnimuslimer, ikke ekstremister eller radikaler? Så å si hele salen strakk hånda i været! (ca. 3. 50, red.anm.) Jeg spurte: Hvor mange er enige om at straffene som er foreskrevet i Koranen og av Profeten Muhammed (fvmh); om det er dødsstraff, steining for utroskap eller hva enn det er, så lenge det er fra Gud og Hans Sendebud, er det den beste mulige straffen for hele menneskeheten som bør bli praktisert i verden? Hele salen rakk hendene i været.

Sultan som har vært generalsekretær for Islamsk Råd Norge vet veldig godt at de «ekstreme» meninger han attribuerer til oss er standard lære i så å si alle moskeene og dokumenteres direkte fra Koranen og Profeten (fvmh). Det er en grunn for at han ikke kunne kritisere islam så direkte i hans tidligere verv som «talsmann for islam», han ville blitt sparket på dagen! Hvordan har det seg at Sultan aldri tok avstand fra dødsstraff for dem som praktiserer homofili, er utro eller dødsstraff generelt i en islamsk stat når kriteriene for straffene er oppfylt? Det kunne han ikke, for han vet at dette er islams lære som forkynnes i moskeene han var talsmann for! Det at disse meningene vi står for er standard islam bekreftes ytterligere ved at det ikke er vi som har invitert Abu Usamah til Norge, det er en av Norges aller største moskeer som gjester ham og hadde foredrag med ham denne helgen. Vi har bare et lite kurs etter hovedprogrammet til en av Norges største moskeer.

Les Antirasistisk Senters kronikk her.

Samfunnet gir ofte taleplass til de som har forlatt islams lære slik forstått av majoriteten, og som promoterer et syn på islam som er likt de verdiene samfunnet mener er «gode». Det gjør at den store massen av muslimer fremmedgjøres og blir sett på som ekstreme. Dette er en farlig rasistisk utvikling, spesielt når det kommer fra noen som påberoper seg å være forkjempere av antirasisme. Resultatet av denne typen stigmatisering så vi på sitt ytterpunkt 22. juli 2011.

Flere enkeltpersoner eller små grupper som påberoper seg tittelen «muslim», men som snakker imot islam og vil ha en «islam» som ikke er basert på Koranen og Profeten (fvmh) sin lære, blir heiset opp og gitt en stemme i samfunnet. Det er forståelig at et samfunn vil assimilere de som er annerledes, men er det riktig moralsk sett? Sultan som representerer en håndfull individer som vil ha en «islam» uten Koranen og Muhammeds lære, bør vel ikke framstilles som om de er de gjennomsnittlige standard muslimene som alle andre muslimer bør innrette seg etter? Det blir gjort når Sultan får så mye talerom og blir framstilt som en norsk «folkehelt» fordi han «tar til motmæle mot de "skumle muslimene"».

Muslimer er ingen homogen gruppe, men det de aller fleste av verdens 1.6 milliarder muslimer har til felles, er at de tror at Gud vet hva som er best for dem. Gud i islam er veldig klar på hva straffene er for forskjellige forbrytelser og det er historisk dokumentert hvordan Muhammed (fvmh) praktiserte lovverket. Det å framstille Sultan og hans få likesinnede som standarden fører til rasisme mot de resterende 1.6 milliarder muslimene, for de blir da sett på som ekstreme.

De sitater som attribueres til Abu Usamah og Haitham al-Haddad er tatt ut av kontekst og endret på for å sverte islam. Seinest på fredag understreket Abu Usamah at terrorisme slik som bin Laden anklages for, er helt imot islam, og at man skal forholde seg til landets lover og ikke utøve vold mot homofile. Al-Haddad har aldri forsvart konemishandling! Islam anerkjenner ekteskap mellom unge mennesker fordi det er naturlig for mennesket å ville uttrykke sine følelser i et forhold, og islam, slik som jødedommen og kristendommen, forbeholder seksualitet innen rammene av ekteskap hvor begge parter er nådd puberteten. Islam har dødsstraff for de verste forbrytere, som f.eks. Breivik. Det at muslimer tror på dødsstraff i en islamsk stat, betyr ikke at man ber om det i Norge. Hva som fortjener dødsstraff vil de Gudstroende mene at Gud er den beste til å avgjøre. En ikke-troende vil være uenig, men selv om man mener at islam er feil, er det fornuftig at for de Gudstroende vil det som Gud sier er rett, være rett.

Så lenge man lever i en ikke-troende stat er slike spørsmål helt uaktuelle, for her styres det ikke etter Guds lov, det styres etter hva folket vil. Det er derfor lite hensiktsmessig å henge ut en allerede sårbar gruppe som umenneskelige bare fordi de tror på at noe er fra Gud. Denne type retorikk skaper hat og fordommer. Om Norge hadde blitt enige om Gud finnes og at landet skal styres etter Guds lov, ville det være aktuelt å debattere om hva som faktisk er Guds lov. Så lenge det ikke er tilfellet, fører denne typen holdninger bare til fremmedgjøring av en minoritet som allerede er veldig utsatt. Det er ikke tilfeldig at Sultan velger å framstille vanlige muslimer som ekstreme. Han følger fotsporene til en annen mann med samme bakgrunn som oppnådde «politisk suksess» ved å gå denne veien. Problemet er at det han gjør skaper hat mot muslimer og sprer rasisme. Det er et paradoks at Antirasistisk Senter er plattformen som brukes for å spre rasismen.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.