DEBATT

Antirasistisk Senter sprer rasisme

Shoaib Sultan og leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen, skrev 28. september en kronikk hvor de påstår at Islam Net sprer hat. Dette er ikke sant, det er de selv som sprer rasisme og hat mot islam.

DEN STORE MASSENS ISLAM: «Vi sprer intet hat og er villige til å møte Antirasistisk Senter til debatt. Vi for islam slik den store massen av muslimer tror på», skriver kronikkforfatter og leder for Islam Net Norge, Fahad Qureshi. Foto: Privat
DEN STORE MASSENS ISLAM: «Vi sprer intet hat og er villige til å møte Antirasistisk Senter til debatt. Vi for islam slik den store massen av muslimer tror på», skriver kronikkforfatter og leder for Islam Net Norge, Fahad Qureshi. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Vi sprer intet hat og er villige til å møte Antirasistisk Senter til debatt. Vi står for islam slik den store massen av muslimer tror på. Vi er Norges største muslimske frivillige forening med over 2000 betalende medlemmer, ca. 20 000 på Facebook, og muslimene fra de forskjellige moskeene deler vårt syn på islam. Det fikk vi bekreftet i mars på vår fredskonferanse som ble besøkt av ca. 5000 mennesker. Jeg spurte den fullstappede salen: Hvor mange av dere er vanlige sunnimuslimer, ikke ekstremister eller radikaler? Så å si hele salen strakk hånda i været! (ca. 3. 50, red.anm.) Jeg spurte: Hvor mange er enige om at straffene som er foreskrevet i Koranen og av Profeten Muhammed (fvmh); om det er dødsstraff, steining for utroskap eller hva enn det er, så lenge det er fra Gud og Hans Sendebud, er det den beste mulige straffen for hele menneskeheten som bør bli praktisert i verden? Hele salen rakk hendene i været.

Sultan som har vært generalsekretær for Islamsk Råd Norge vet veldig godt at de «ekstreme» meninger han attribuerer til oss er standard lære i så å si alle moskeene og dokumenteres direkte fra Koranen og Profeten (fvmh). Det er en grunn for at han ikke kunne kritisere islam så direkte i hans tidligere verv som «talsmann for islam», han ville blitt sparket på dagen! Hvordan har det seg at Sultan aldri tok avstand fra dødsstraff for dem som praktiserer homofili, er utro eller dødsstraff generelt i en islamsk stat når kriteriene for straffene er oppfylt? Det kunne han ikke, for han vet at dette er islams lære som forkynnes i moskeene han var talsmann for! Det at disse meningene vi står for er standard islam bekreftes ytterligere ved at det ikke er vi som har invitert Abu Usamah til Norge, det er en av Norges aller største moskeer som gjester ham og hadde foredrag med ham denne helgen. Vi har bare et lite kurs etter hovedprogrammet til en av Norges største moskeer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer