KOMMENTARER

Antisemittisme og ballespark i britisk EU-kamp

I skyggen av Brexit har politikerne kastet silkehanskene.

BIKKJESLAGSMÅL: Ken Livingstone, tidligere ordfører i London og støttespiller for Labour-leder Jeremy Corbyn, beskyldes for antisemittisme. Foto: NTB Scanpix
BIKKJESLAGSMÅL: Ken Livingstone, tidligere ordfører i London og støttespiller for Labour-leder Jeremy Corbyn, beskyldes for antisemittisme. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Å «hitle» en debatt er noe som i våre dager skjer på nettet når trådene blir lange og motstanderne slipper opp for argumenter - inn trer Hitler på arenaen, og ... ferdig snakka!

I Storbritannia, derimot, er det gamle spøkelset i ferd med å rive partiet Labour i filler. En framtredende Labour-kjendis, tidligere London-borgermester Ken Livingstone, ble sparket ut av partiet i forrige uke fordi han forsvarte en annen Labour-politiker, Naseem Shah, som også er forvist. Felles for de to er at de begge tilhører samme radikale fløy som partileder Jeremy Corbyn.

Felles for de to er også at de beskyldes for antisemittisme. Har noen trukket «hitler-kortet» mot dem, eller har de selv gitt motstanderne lissepasninger? Er det «bitre Tony Blair-tilhengere» som står bak beskyldningene mot dem, eller stemmer det virkelig at det finnes dype antisemittiske holdninger begravd på britisk venstreside?

Er dette en intern maktkamp i Labour som utspilles med skitne tricks? Spørsmålene er mange, og viktigere enn det ser ut til ved første øyekast. Det er urovekkende tendenser til at antisemittiske holdninger er på frammarsj i Europa. Terrorhandlinger i Frankrike og i Belgia har rettet seg spesielt mot jødiske miljøer. Franske jøder har i økende grad ønsket å flytte til Israel. I det siste har flere ytret ønsker om å bosette seg i Storbritannia, fordi det angivelig er tryggere der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer