Antisemittisme

Holocaust-dagen: Antisemittismen har mange ansikt: Fra korsfarernes fanatiske blikk til inkvisitorenes salige smil, fra kosakkenes fyllerør til SS-soldatenes iskalde øyne. Ansiktene forandrer seg, noen er brutale, andre bare sprer hat og fordommer. Dessverre kan man i dag finne dem også på venstresiden, blant SV og AKP, nettopp blant dem som ellers skulle forfekte universelle verdier og menneskerettigheter. Men ikke alle er like, viser det seg. Med sin selvtilfredsstillende og dobbelmoralske fane, har SV og AKP krevet en boikott av det eneste demokratiske landet i Midtøsten, Israel. Av alle stater, er det kun Israel de fant det nødvendig å boikotte, til tross for at listen over ikke-demokratiske regimer i verden dessverre er lang. Tilfeldigvis toppes den av mange av Israels naboland, inkludert Syria, Saudi-Arabia og Iran. Her er kvinners rettigheter og generelle menneskerettigheter dessverre ikke-eksisterende. Likevel finner ikke de samme venstreaktivistene noen grunn til å aksjonere.

OGSÅ JEG og mange med meg er imot Israels okkupasjon av palestinsk land. Jeg er imot behandlingen av dette utsatte folket og ønsker fred for dem. Jeg føler meg imidlertid også solidarisk med andre folk som er okkupert av andre land, slik som Tibet av Kina. Og inne i Kina har myndighetene henrettet mer enn 10 000 mennesker bare i fjor. Men heller ikke her ser noen av våre selvutnevnte moralske dommere på venstresiden grunn til å reagere.Så hvorfor bare Israel? Hvorfor skal kun Israel boikottes? Det hele er en demonisering. Mens andre stater i konflikt kan ha rasjonelle interesser og problemer, blir derimot Israel ofte fremstilt som representanten for det onde. Og vi har sett det så mange ganger før i historien at hvis et land eller politisk parti har problemer, er det enklest å avlenke massene ved å spille på antijødiske og anti-israelske fordommer. Her har SV oppført seg helt etter dette mønster. Etter at SV-ledelsen solgte sin sjel og partiprogram, slik som i NATO-spørsmålet, Afghanistan og oljeutvinning i Barentshavet for å få ministerposter, måtte de sette i gang denne avledningsmanøver for å tilfredstille opposisjonen i partiet. Igjen blir jødene og Israel demonisert og utpekt som syndebukker.

JEG HAR bodd i Norge siden 1952, og aldri har jeg selv følt noen antisemittisme. Og inntil nylig tok jeg ikke ordet i min munn, for det var ikke nødvendig. Men dagens antisemitter, denne gang de såkalte snilleantisemittene, ønsker kun at jødene og Israel skal oppføre seg annerledes og bedre enn alle andre. Nettopp når man har en standard for jøder og en standard for andre - ja, da er dette ikke noe annet enn antisemittisme. I nok et nytt ansikt.