Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Noen band og artister må høres bare på grunn av navnet:

Anton Ruud i Terapi

Og vi var sammen med Forening Samlede Rockere & Øl.

PLATESLIPP: Anton Ruud solo på Misfornøyelsesbaren i Oslo. Anton fra bandet Anton Ruud i Terapi med gitarist Frank Nachtnebel foran t.h. og vi lot oss rive med vi. Foto: Tom Stalsberg
PLATESLIPP: Anton Ruud solo på Misfornøyelsesbaren i Oslo. Anton fra bandet Anton Ruud i Terapi med gitarist Frank Nachtnebel foran t.h. og vi lot oss rive med vi. Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anton Ruud i Terapi. Noen bandnavn er langt bedre enn andre, og når bandet i tillegg slipper ei ny plate de har kalt «Visetryne» blir saken: Jøss. Hva er dette? Hvem i all verden er dette? Og, så ringer det en fyr som heter Frank Nachtnebel – dette dagen etter at mail og telefon var hacket med flust av rare navn fra hele verden i det digitale arkivet – og spør om det er muligheter for å møte opp på Misfornøyelsesbaren i Oslo for et sceneintervju og prat. Ja, vel.

Betaling er en liten øl, så den saken er klarert og i boks. Kvelden går under den berømte radaren til de aller fleste, men vi er vel rundt 40 i 2. etasje i den misfornøyde baren. Men du verden, en eldre fyr føler seg plutselig tre år yngre igjen. Her er det møte i Byens Avdeling For Rock, Spisse sko og Langt hår og Sobre Gitarferdigheter og Stemmer. Jeg mener, her sitter og står Åsmund Lande (Oslo Ess), Elvira Nikolaisen, Steinar Vikan (hovedkasserer for DumDum Boys, Stein Torleif Bjella og plateselskapet Oh Yeah!), Lars Haavard Haugen (Hellbillies), Egil Stemkens (Hellbillies), Øystein Greni (BigBang), Hans Petter Baarli (Backstreet Boys). Og, Kjartan Kristiansen, som har produsert plata, mens flere av de nevnte musikerne også er med som gjesteartister.

Rett under et maleri av bypoet Bror Wyller sitter Anton Ruud og nevnte Frank, de snakker på vegne av bandet som også består av Andreas Slettholm (tangenter/kor), Christian (Baris) Svendsen (trommer/perk) og Peter Larsson (bass/kor). Anton Ruud fra Harestua, som har hatt flere band de siste åra og som er en djevel, sammen med flere andre, på norske rocketekster som vi glatt kan sende et slitt papirfly i retning Jokke, Raga, Thåström, Waits, Cave – og vi skjønner godt at Stein Torleif Bjella liker dette.

Vi snakker om låten «God dag mann, nattemann». Og, det blir øl, men det blir sikkert ikke radiospilling, selv om bandet fortjener det og mange konsertjobber. Men det blir altså en liten øl og takk for praten, ikke maten, og så leser vi opp fra Store norske leksikon om hvem Nattmannen egentlig var før et par sololåter fra Anton Ruud. Helt i vater.

«Nattmannen, eller rakkeren, som han også ble kalt, var på 1600- og 1700-tallet en nyttig person som utførte de mest utrivelige oppgavene i et bysamfunn. Blant hans arbeidsoppgaver var tømming av utedoer og latriner, kastrering, avliving av dyr og fjerning av selvdøde dyr fra gatene. Han var dessuten bøddelens hjelper ved henrettelser og avstraffelser. Nattmannen måtte også ta seg av liket etterpå og eventuelt begrave det i uvigslet jord.»

Reporteren uten terapi må si som den tidligere landslagsmålvakten i fotball, Tore Antonsen, sa det i garderoben etter at Norge sensasjonelt hadde slått England 2–1 på Ullevaal 9. september 1981: «Tenk at je fikk væra med på detta.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!