Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Antonia Campbell-Hughes (30) sultet seg bevisst for filmrolle

Spiller fangenskapsofferet Natascha i ny film. Nå advares hun mot livsfarlige konsekvenser.

SULTER SEG: Den irske skuespilleren Antonia Campbell-Hughes har sultet seg for rollen som Natascha Kampusch i ny film. Nå advares hun mot alvorlige konsekvenser. Foto: Stella Pictures
SULTER SEG: Den irske skuespilleren Antonia Campbell-Hughes har sultet seg for rollen som Natascha Kampusch i ny film. Nå advares hun mot alvorlige konsekvenser. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Historien om den østerrikske ungjenta Natascha Kampusch som forsvant i 1998, og ble holdt til fange i en kjeller i åtte år, rystet en hel verden da den ble kjent etter at hun rømte i 2006.

Høsten 2010 ga nå 24 år gamle Kampusch ut boka «3096 dager», der hun forteller om årene som Wolfgang Priklopils fange og den voldsomme oppmerksomheten som møtte henne etter at hun klarte å rømme i 2006.

Neste år kommer filmen basert på boka, kalt «3096».

Sjokkert tilskuerne Den irske skuespilleren Antonia Campbell-Hughes (30), som gestalter Kampusch i filmen, måtte ty til ekstreme metoder for å få det «riktige» utseende for rollen.

Da skuespilleren gikk rød løper i forbindelse med premieren på filmen «Frankenweenie» i London onsdag, vakte hennes skrale kropp oppsikt.

Ikledd en nærmest gjennomsiktig kjole, var den magre kroppen svært synlig for tilskuerne.

- Livsfarlig Ifølge britiske Daily Star, hevder doktor Julian Spinks at Campbell-Hughes' dramatisk vekttap er livsfarlig.

- Jeg forstår at folk vil lide for kunsten sin, men hvis du går for langt, møter du på de samme risikoene som anorektikere, sier Spinks, og legger til:

- Du kan miste muskelmasse, særlig i hjertet, og er da mer utsatt for hjerteproblemer. Du kan også miste beinmasse, noe som forårsaker osteoporose (benskjørhet, journ. anm.).

Sultet seg bevisst Doktoren understreker at mentale helseproblemer som depresjoner, samt nedsatt immunsystem og økt fare for brystkreft, også kan være konsekvenser av å være svært undervektig.

BLIR FILM: Historien om østerrikske Natascha Kampusch og hennes åtte år i fangenskap blir film. Bildet er tatt da Kampusch var i Norge i fjor, i forbindelse med lanseringa av boka «3096 dager» - som filmen er basert på. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet
BLIR FILM: Historien om østerrikske Natascha Kampusch og hennes åtte år i fangenskap blir film. Bildet er tatt da Kampusch var i Norge i fjor, i forbindelse med lanseringa av boka «3096 dager» - som filmen er basert på. Foto: Sveinung U. Ystad / Dagbladet Vis mer

Campbell-Hughes forteller ifølge avisa at hun bevisst har sultet seg for filmrollen.

- Det var veldig enkelt. Jeg jobber 24/7, og kopierte måten Natascha spiste på - ikke veldig mye, ikke veldig ofte. Jeg skulle lide like mye som hun gjorde, sier skuespilleren, som også fikk deler av hodet barbert for rollen.

13,5 kilo tynnere Campbell-Hughes er imidlertid ikke den eneste skuespilleren som har måttet kvittet seg med flere kilo for å skulle oppnå et visst utseende til en filmrolle nylig.

Mange bet seg merke i at kjekkasen Matthew McConaughey (42) dukket opp på ymse tilstelninger stadig tynnere.

Vekttapet på mer enn 13,5 kilo skyldes en rolle i filmen «The Dallas Buyer's Club», der han spiller en Aids-syk mann.

Mila Kunis (29) gikk ned ni kilo for sin rolle i storfilmen «Black Swan» (2010). Kollega Natalie Portman (31) gikk også ned rundt ti kilo for samme film.

Dansker på rollelista I «3096» deler Campbell-Hughes rolleliste med to danske skuespillere.

Kampusch' kidnapper, Wolfgang Priklopil, spilles av danske Thure Lindhardt, mens Kampusch' mor spilles av Trine Dyrholm.

Ifølge danske bt.dk startet innspillingen av filmen i mai i år. «3096» får premiere til våren, men det er ikke kjent om den vises på kino i Norge.

FRA 2009 til 2012: Til høyre er Antonia Campbell-Hughes i oktober 2009. Bildet til venstre er tatt onsdag. Foto: Stella Pictures
FRA 2009 til 2012: Til høyre er Antonia Campbell-Hughes i oktober 2009. Bildet til venstre er tatt onsdag. Foto: Stella Pictures Vis mer

Tyske Sherry Hormann, som tidligere har hatt regi på blant annet «Ørkenblomst» (2009), er filmens regissør.

PÅFALLENDE TYNNERE: Også Matthew McConaughey har nylig gått ned i vekt for en filmrolle. Foto: Stella Pictures
PÅFALLENDE TYNNERE: Også Matthew McConaughey har nylig gått ned i vekt for en filmrolle. Foto: Stella Pictures Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media