Antony & The Johnsons til Litteraturfestivalen

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse!

(Dagbladet.no): I dag ble det klart at Norsk Litteraturfestival på Lillehammer har fått huket tak i selveste Anthony and the Johnsons til sommeren.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse! sier kunstnerisk rådgiver ved Litteraturfestivalen, Stig Sæterbakken, til Dagbladet.no.

- Vi har jobbet med å få Antony & The Johnsons til Litteraturfestivalen siden i høst, så dette er stort!

Sæterbakken påpeker at det kritikerroste New York-bandet ikke var vanskelig å overtale, men at det tok tid å få det praktiske på plass.

Fredag 1.juni spiller Antony & The Johnsons på den trettende Litteraturfestivalen i rekken, og billettsalget starter allerede førstkommende lørdag. I løpet av fjorårets festivaluke hadde Norges største litteraturfestival mellom 16 000 og 17 000 publikummere.

- Antony reiser ikke på turne i vår, og at bandet likevel velger å komme til oss, utenom turnevirksomheten, tar vi som et tegn på at de virkelig har lyst til dette, sier Sæterbakken, som mener Antony & The Johnsons hører spesielt godt hjemme på festivalen.

- Fordi tekstene er så uendelig gode. Og ikke minst uendelig triste. Antony hører til en song-writer-tradisjon i kategori med Leonard Cohen, hvor tekstene har et svært litterært preg, sier Stig Sæterbakken til Dagbladet.no.

KRITIKERROSTE ANTONY TIL LILLEHAMMER: Her fra konserten i Oslo Konserthus i fjor. Foto: JOHN T. PEDERSEN
KRITIKERROSTE ANTONY TIL LILLEHAMMER: Her fra konserten i Oslo Konserthus i fjor. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer