Antony og Ane til Molde

Moldejazz med Antony and the Johnsons/TrondheimSolistene og Ane Brun på dobbeltkonsert.

STORFORMAT:  Antony Hegarty er vel  kjent med stor orkesterledsagelse. Her er han sammen med Operaorkesteret i 2009, til sommeren stiller han med The Johnsons og TrondheimSolistene under Moldejazz. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET
STORFORMAT: Antony Hegarty er vel kjent med stor orkesterledsagelse. Her er han sammen med Operaorkesteret i 2009, til sommeren stiller han med The Johnsons og TrondheimSolistene under Moldejazz. FOTO: TORBJØRN GRØNNING/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Moldejazz har fått på plass et solid program for den store utescenen på Romsdalsmuseet: Soulfest med Janelle Monaé, Gary Clark Jr. og Maverick Sabre onsdag 18. juli, dobbeltkonsert med Antony and the Johnsons og TrondheimSolistene samt byens egen Ane Brun dagen etter, og endelig trippelkonsert med Norah Jones, Nils Petter Molvær Trio og afrobeatkongen Seun Kuti & Egypt 80 fredag 20. juli.  

Ane Brun og Antony Hegarty skal i utgangspunktet gjøre hver sin konsertavdeling. Om de to melankoliens mestertolkere finner ut at de vil gjøre noe sammen, vil det komme som en eventell bonus.

SIKKERT er det at Antony and the Johnsons får selskap på scenen av TrondheimSolistene, kammerorkestret som til høsten skal ut på  nok en lang turné med selveste Anne-Sophie Mutter, og at tidligere konserter sammen med bl a KORK og Operaorkestret har vist at New York-artisten behersker det store formatet.  

ANDRE ferske navn på Moldejazzprogrammet er bl a Joe Lovano/Dave Douglas/Joey Baron Quintet med en hyllest til veteranen Wayne Shorter (som også spiller i Molde i år); videre Bjørn Alterhaug Quintet, bandet som spilte en superkonsert under Oslo Jazzfestival i fjor høst; den fremadstormende trompeteren Ambrose Akinmusire med et sterkt, ungt band og Gilad Atzmon Orient House Ensemble.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer