Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Joe Cinques Consolation»

Anu inviterte kjæresten (26) til middag, så tok hun livet av ham med heroin

Et kaldblodig drap som rystet Australia for 20 år siden er blitt spillefilm.

DRAPSSAK: Et kaldblodig drap som rystet Australia for 20 år siden er blitt spillefilm. Se traileren her. Video: Titan Film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 1997 inviterte 25 år gamle Anu Singh sine venner på middag. Formålet med middagen var imidlertid ikke å skape hyggelig stemning. Planen var å drepe sin daværende kjæreste Joe Cinques (26).

Direkte inspirert av drapssaken som rystet Australia skrev forfatter Helen Garner romanen «Joe Cinques Consolation» i 2004. Nå er drapshistorien blitt til en helaftens spillefilm, melder The Australian.

Det er den prisbelønte australske regissøren, Sotiris Dounoukos, som står for regien av «Joe Cinque’s Consolation». Filmen heter det samme som, og tar utgangspunkt i, boka til Helen Garner.

Planla kvelden med venner

I 1997 skal Singh ha planlagt nøye hvordan hun skulle drepe kjæresten og seinere ta sitt eget liv.

Flere i vennekretsen var også inviet i det som skulle skje, og nettstedet Vice siterer boka til Garner på at Singh var en privilegert, narsisistisk og kynisk manipulator.

Noe som kan forklare hvordan Singh fikk venner til å hjelpe henne med å kjøpe heroin, og lære henne hvordan hun skulle sette dødelige sprøytedoser på kjæresten.

Ønsket et publikum

Anu Singh studerte jus på universitetet, men slet med spiseforstyrrelser og depresjon. I tillegg var hun overbevist om at hun led av en muskelsvekkende sykdom fordi kjæresten Cinque «hadde forgiftet henne», ifølge Vice.

Etter hvert begynte hun å planlegge både sitt eget selvmord og drapet på kjæresten. Det skulle skje på en «avskjedsfest» med gode venner som var informert på forhånd om formålet med middagsselskapet.

Singh ønsket at et publikum ble vitne til handlingen hun mente var hevn for sykdommen hun sleit med.

Personlighetsforstyrrelser

Den fatale kvelden serverte Singh kjæresten det søvndyssende dopet Rohypnol, og da han sovnet injiserte hun ham med store mengder heroin.

Morgenen etter, mens livet til kjæresten fortsatt ebbet ut, ringte hun nødtelefonen, og i en samtale som skal ha forløpt seg i rundt 20 minutter, halte hun ut tida, mens operatøren forsøkte å finne adressen ambulansen skulle rykke ut til.

Singh var opprinnelig tiltalt for overlagt drap, men etter at fagkyndige diagnostiserte henne med personlighetsforstyrrelser ble tiltalen redusert til uaktsomt drap. Hun fikk dermed redusert straff, og er nå en fri kvinne. Singh slapp ut i 2001. Dommen falt i 1999.

Det er foreløpig ikke kjent om «Joe Cinque’s Consolation» blir vist i Norge. Filmen hadde premiere i Australia for to uker siden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!