KOMMENTARER

Anundsen uten anger

Anders Anundsen fortalte ikke Stortinget hele sannheten om hvorfor så mange lengeværende barn ble sendt ut. Det beklaget han ikke.

PÅ TYNN IS:  Justisminister Anders Anundsen hadde problemer med å forklare hvorfor ingen hadde forstått hans «klare politikkendring». 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PÅ TYNN IS: Justisminister Anders Anundsen hadde problemer med å forklare hvorfor ingen hadde forstått hans «klare politikkendring». Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Etter dagens maratonhøring i Stortingets kontrollkomite er justisminister Anders Anundsen langt ifra benådet. De fleste hadde forventet at sentrumskameratene ville få servert nok tvil og så mange formildende omstendigheter, at Venstre og KrF kunne leve med statsrådens åpenbare brudd på asylavtalen dem imellom.

Det skjedde ikke.

I stedet bekreftet høringen langt på vei avsløringene i Bergens Tidende om at lengeværende asylbarn er blitt sendt ut på løpende bånd i strid med både asylavtalen og med den politikkendringen Anundsen har proklamert i Stortinget.

For det er hva høringen handlet om. Ikke om regjeringens asylpolitikk, ikke om asylavtalen mellom regjeringen og Venstre og KrF, ikke om at de rødgrønne var like ille eller enda verre, men om det ene: Har justisministeren vært ærlig om hva slags asylpraksis som har vært ført? I Stortinget? Anundsen kunne ha sendt ut så mange lengeværende asylbarn han ville, hvis det hadde vært regjeringens politikk. Han ville sikkert møtt storm da og, slik de rødgrønne gjorde til gagns, men det ville ikke vært å forlede Stortinget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.