Anundsen viser fram råopptak til skrytevideoen

Nekter innsyn i manus, men holder visning for mediene.

FILMKVELD: Justisdepartementet tillater innsyn i 3,5 timers råopptak til filmen «Trygghet i hverdagen», minister Anders Andundsens mye omtalte informasjonsvideo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FILMKVELD: Justisdepartementet tillater innsyn i 3,5 timers råopptak til filmen «Trygghet i hverdagen», minister Anders Andundsens mye omtalte informasjonsvideo. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Justisministerens 32 minutter lange skrytevideo har fått bred omtale i norske medier de to ukene siden den ble lagt ut på departementets nettsider.

Videoen har blitt kritisert for å minne om nordkoreansk propaganda, siden ministeren selv opptrer som programleder og intervjuer flere underordnede i justissektoren.

Det har også kommet fram at videoen identifiserer flere innsatte ved Politiets utlendingsenhet sitt internat på Trandum med usladdete bilder, og foreløpig siste vers på visa er at videoen blir tatt opp i kontrollkomiteen.

Holder visning Nå åpner Justisdepartementet for innsyn i råopptakene bak videoen, til sammen 3,5 timer med film som havnet på gulvet da videoen skulle klippes sammen. Det opplyser fagbladet Journalisten i dag.

Flere medier har søkt om innsyn i materiale rundt produksjonen, som er opplyst å ha kostet rundt 50.000 kroner å ferdigstille.

Innsyn i manuset til videoen har blitt avslått, men mandag holder departementet en fellesvisning for medier som vil se nøyaktig hvordan den etterhvert så berømte videoen ble til.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram