KOMMENTARER

Anundsens video: Selvskryt med fall

Justisministeren ville snakke direkte til folket. Uten medienes filter. Det endte i pinlig selvskryt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Selvskryt er en krevende øvelse. Selvgodheten må være pudret med passende lag av beskjedenhet. Det er viktig at andre fremfører hyllesten, men avgjørende at den ikke oppfattes som spyttslikkeri. Helst skal det virke som om hovedpersonen nærmest er påtvunget all denne heder. Men lett er det ikke. Og justisminister Anders Anundsen feiler på alle punkter i sin video som angivelig skal vise folket hvor mye han har gjort for tryggheten i Norge. Han pumper sine egne embetsmenn for bekreftelser av egen fortreffelighet, som han deretter soler seg i. Hadde det ikke vært så hjelpeløst, og tidvis ufrivillig komisk, ville denne statsbetalte valgkampfilmen fremstått som et alvorlig overtramp.

Filmens åpning er klassisk Frp-polemikk. Anundsens verdensbilde er at mediene (der nesten alle er fiendtlige) alltid er opptatt av å fremstille det negative ved de politiske sakene. Det er dette han vil rette opp. Og det kan han saktens ha bruk for. Som justisminister har Anundsen stått i stormen i en rekke saker, ikke minst når det gjelder asylbarna. At det først og fremst er Stortingets kontrollkomite som har påført ham stikk og hogg, nevnes selvsagt ikke. For en politiker som brant lokalavisa på bålet i protest, er de politisk korrekte mediene en bedre skyteskive. Hatet mot de såkalte PK-mediene er høyst levende, særlig i Frp's ytterkant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.