Anything Else

Woody Allen i nygammel stil om nevroser og forviklinger i New York.

FILM: Woody Allen har laget en ny nevrotisk komedie. «Anything Else» er både tematisk og humoristisk beslektet med 70-tallsfilmer som «Annie Hall» og «Manhattan». Men 30 år er gått, og Allen er ikke lenger en nevrotisk, elskovssyk helt. Nå er han mentoren til en nevrotisk, elskovssyk helt. Men Allens birolle er mer nevrotisk enn noensinne.

Den unge komikeren/forfatteren Jerry Falk (Jason Biggs) har et par åpenbare grunner til å gå i terapi. Den ene er den udugelige, kostbare og snakkesalige manageren hans, Harvey (Danny DeVito). Den andre er samboeren Amanda (Christina Ricci) som er manipulerende, utro, løgnaktig, forførerisk og nevrotisk kjederøyker.

Jerry søker råd hos sin eldre kollega, David Dobel (Woody Allen), som ikke bare har gått i terapi: Dobel har vært tvangsinnlagt, han er paranoid og har kjøpt våpen for å beskytte seg mot antisemittiske gangstere, og han lar seg provosere til voldsutbrudd. Dessuten snakker han konsekvent i fremmedord.

Jerrys hovednevrose er angst for å bryte forhold. Dobel overtaler ham til å kutte alle bånd til New York, kjærester, managere og svigermødre og dra sammen med ham til ny jobb og nye muligheter i Los Angeles. Men så må Dobel trekke seg...

En Woody Allen-parodi på seg selv? Filmen ligger på grensen, men den er morsommere enn noe han har laget på lenge.