Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ap: - Det er brudd i forhandlingene om NRK

Høyre: - Det er for dramatisk å kalle det et brudd.

(Dagbladet):  Det er to uker til kulturkomiteen på Stortinget skal komme med sin innstilling av allmennkringskastermeldinga og dermed NRKs framtid.

Ifølge Arbeiderpartiet ble det i går kveld brudd i forhandlingene og håpet om bredt forlik på Stortinget forsvant.

- Vil ikke bli et samlet forlik I allmennkringkastingsmeldinga skal NRKs rammevilkår fastsettes, samt vilkårene for kommersielle allmennkringkastere, som TV 2.

- Det vil ikke bli et samlet forlik på Stortinget. Vi opplevde at forhandlingene hadde en konstruktiv tone, men så velger Ib Thomsen å skrive et debattinnlegg i Dagbladet hvor han går inn for å fjerne NRK-lisensen. Etter det fikk vi behov for å å vite hvem og hva vi faktisk forhandler om, sier mediepolitisk talsmann i Ap, Arild Grande.

Forhandlingsbruddet er en direkte konsekvens av Ib Thomsens sitt debattinnlegg, legger Grande til.

LES OGSÅ: Frp's lisensløftebrudd

- Arbeiderpartiet tar nå initiativ til samtaler med opposisjonspartiene for å søke flertall for å finne løsninger i de to viktigste sakene og som meldingen ikke gir noen svar på: fremtidig finansiering av NRK og kommersiell allmennkringkasting med hovedsete i Bergen, sier Grande.

- Håper fortsatt på bredest mulig forlik Frp's kulturpolitiske talsmann, Ib Thomsen, sier han er glad debattinnlegget hadde denne effekten.

- Jeg er glad for at et annet flertall ser i retning av å få til noe av det Frp mener er viktig i denne saken. At vi ser helheten der og ser framover. Og hvordan finansiere allmennkringkasterne framover.

Medlem av familie- og kulturkomiteen for Høyre, Kårstein Løvaas, mener det for dramatisk å kalle det et brudd.

- Det er en veldig dramatisk framstilling. Vi behandler saken på normal måte i komiteen og håper fortsatt å komme fram til størst mulig flertall. Det er veldig mye i meldingen vi er enig i og jeg syns Grande er for tidlig ute med å konkludere, sier Løvaas.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram