DEBATT

Debatt: Sammenslåingen av Troms og Finnmark

Ap er åpen for oppheving i 2021

Med et nytt flertall på Stortinget, er også grunnlaget lagt for å oppheve tvangssammenslåingen dersom Finnmark og Troms i 2021 selv ønsker det.

I Stortinget stemte Ap mot sammenslåingen av Troms og Finnmark tre ganger. Men flertallet bestemmer, og flertallet består av høyrepartiene, skriver innsenderen. - Det er et feilgrep å slå sammen de to nordligste fylkene med tvang, sa Jonas Gahr Støre i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
I Stortinget stemte Ap mot sammenslåingen av Troms og Finnmark tre ganger. Men flertallet bestemmer, og flertallet består av høyrepartiene, skriver innsenderen. - Det er et feilgrep å slå sammen de to nordligste fylkene med tvang, sa Jonas Gahr Støre i fjor. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg fra For Troms og For Finnmark skriver flere representanter for disse organisasjonene at Arbeiderpartiet sitter med nøkkelen til å oppheve sammenslåingen av Finnmark og Troms.

La oss først plassere ansvaret der det hører hjemme: Det er regjeringen og stortingsflertallet bestående av Høyre, Frp, KrF og Venstre som har det fulle og hele ansvaret for at Finnmark og Troms er tvangssammenslått. Arbeiderpartiet var, og er, mot tvangssammenslåingen. Vi stemte mot i Stortinget tre ganger. Vi har tatt opp saken ved flere anledninger. Arbeiderpartiet har i landets nasjonalforsamling gjort det vi kan for å stoppe dette. Men flertallet bestemmer, og flertallet består av høyrepartiene.

Beslutningen om sammenslåing er tvunget på Troms og Finnmark. Likevel deltar lokale folkevalgte fra Ap i arbeidet i fellesnemnda. I en svært vanskelig situasjon, satt i scene av regjeringspartiene, har Ap tatt ansvar og er med på å sikre at tjenestetilbudet blir godt og ivaretatt. Ap tar ansvar for at de to fylkene finner gode løsninger på fordeling av oppgaver og posisjoner. For det fortjener de honnør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer