DEBATT

Ap er forstenet

Arild Grande går Erasmus Montanus en høy gang.

SLÅR TILBAKE: Hårek Elvenes (H) mener Arild Grandes innlegg er basert på gale premisser og ditto konklusjoner.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Hårek Elvenes (H) mener Arild Grandes innlegg er basert på gale premisser og ditto konklusjoner. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Er konklusjonen usann, er enten premissene gale eller logikkens lover er brutt. Det er det siste som er tilfelle i Ludvig Holbergs Erasmus Montanus: «En sten kan ikke flyve. Mor Nille kan heller ikke flyve. Ergo er Mor Nille en sten». Arild Grande går Erasmus Montanus en høy gang. Innlegget i Dagbladet 17.oktober er basert på gale premisser og ditto konklusjoner.

Regjeringen reduserer formueskatten for å hindre at norske hjørnesteinsbedrifter flagger ut. Formueskatten reduseres fordi skatten favoriserer utenlandsk eierskap. Formueskatten reduseres fordi regjeringen vil ha hele folket i arbeid. Formueskatten reduseres fordi regjeringen vil skape nye arbeidsplasser og trygge velferdsstaten. Formueskatten reduseres fordi bedrifter i uår ikke skal betale skatt av «settepoteten». Bedrifter som går med tap skal nemlig slippe beskatning av produksjonsmidlene. Regjeringen reduserer formueskatten for å hindre at en særnorsk skatt skal legge stein til byrden i tunge tider.

«Vi har kommet til at det vil være fornuftig at regjeringen og Finansdepartementet legger til rette for en gjennomgåelse av hvilke negative konsekvenser formueskatt har for norsk eierskap, norsk industri, og norske arbeidsplasser», sa LO-lederen i 2011. Arbeiderpartiet nekter hardnakket å akseptere disse viktige premissene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer