Ap-gruppe vil selge konserthuset: - Har latt seg forfalle

Kulturbyråden: - Var dette alt?

«TIL SALGS»: Bystyrerepresentantene for Arbeiderpartiet Victoria Evensen, Tone Tellevik Dahl og Per Anders Langerød vil selge Oslo Konserthus.
  Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
«TIL SALGS»: Bystyrerepresentantene for Arbeiderpartiet Victoria Evensen, Tone Tellevik Dahl og Per Anders Langerød vil selge Oslo Konserthus. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Et kulturløft for Oslo», kaller Victoria Marie Evensen, Tone Tellevik Dahl og Per Anders Langerød, alle representanter for Oslo Ap i bystyret i Oslo, sitt nye forslag.

De tre Arbeiderpartiet-politikerene foreslår å selge Oslo Konserthus i Vika, for å bruke pengene fra salget til andre kulturtiltak. Forslaget håper de får plass i Oslo Aps partiprogram.

- Sprek beslutning - Alle som har hjerte for Kultur-Oslo ser at det er investeringer og løft som burde tas. For å kunne gi så mye kultur tilbake som mulig, ser vi på dette som en klok og sprek beslutning, sier Victoria Marie Evensen til Dagbladet.

Pengene som står igjen etter salget av konserthuset, vil de bruke på å etablere «Verdensteateret ved Akerselva», en alternativ kino i samarbeid med Arthaus og Film fra Sør. De vil også gjøre om Deichmanske hovedbibliotek til et nytt kulturhus, og de vil sikre alle elever i Osloskolen gratis besøk på teater.

- Oslo Konserthus er et bygg som har latt seg forfalle. Vi vet at Oslo-Filharmonien selv sier de ikke er avhengig av å leie lokaler av en offentlig eier, de statlige orkestrene leier av ulike aktrører landet over. Orkesteret har også gått ganske langt i å si at kommunen har vært en dårlig eier og drifter av bygget. Vi sier heller ikke noe om hva det skal brukes til, det kan godt hende det finnes en privat eier som ønsker å drive det som i dag, sier Evensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer