LEDER

Ap må bli grønnere

Dagbladet mener: Den politiske tyngdekraften kan ikke lenger ignoreres.

OSLO-MODELLEN: Denne uka la byrådsleder Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg frem et enda grønnere politisk program. Ap snuser på Oslo-modellen også på riksplan. Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix
OSLO-MODELLEN: Denne uka la byrådsleder Raymond Johansen og byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg frem et enda grønnere politisk program. Ap snuser på Oslo-modellen også på riksplan. Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

Det rødgrønne byrådet i Oslo la denne uka fram det en av partnerne, MDG, skrøt av var det grønneste politiske programmet i noen storby i hele verden. Det skorter verken på ambisjonene eller de store ordene der MDG er med å styre, ei heller på reaksjonene. Nær sagt som vanlig ble det rast mot den synligste grønnskapen, slik som flere sykkelstier, færre parkeringsplasser og kjøttfri mat. Selveste eldreministeren rykket ut i forsvar av underernærte eldre, og Aftenpostens politiske redaktør frykter at barna skal fratas yndlingsskiva med leverpostei.

Det grønne skiftet er tydelig under det rødgrønne byrådet, og velgere liker åpenbart de merkbare endringene i lokalmiljøet. Men både motstandere og opposisjonen undervurderer velgerne om de tror det er sykkelstier alene som lokker. Skal en storby som Oslo lykkes i å nå nullutslippsmålet på et drøyt tiår, nytter det ikke bare med støtte fra de grønneste fotsoldatene. Oppslutningen må være bred og folkelig, og næringslivet må være med når hele næringskjeden skal kutte drastisk i utslipp. At Oslo nylig ble kåret av NHO til den mest næringsvennlige kommunen i landet, tyder på at næringslivet ikke er så skremt av omstillingstakten som enkelte kritikere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer