KOMMENTARER

Forskjell på liv og lære i arbeiderbevegelsen

Ap må kvitte seg med partisekretæren

Fagbevegelsen og Ap bør skaffe seg ledere som ikke er på valg.

Ap må kvitte seg med partisekretæren
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Det er flere grunner til at høyrepartiene kom bedre ut av vinterens metoo-varslinger enn Ap. Det har vært mest fokus på de politiske, som åpenbart spilte en viktig rolle, men kan en annen forklaring være organisatorisk? At høyresida rett og slett er bedre arbeidsgivere?

Mens Ap holder seg med en valgt partisekretær, som er en del av den politiske ledelsen og en ettertraktet maktbase, har regjeringspartiene en generalsekretær som er utnevnt av sentralstyret. Generalsekretæren kan sammenliknes med en daglig leder som har det operative arbeidsgiveransvaret.

Da det smalt i Høyre i vinter måtte Erna Solberg på banen, men i all hovedsak var det generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyres Hus som holdt i saken og svarte på spørsmål fra pressen. Det kan synes som en bekvem rollefordeling, men handler om ryddighet og tydelighet.

I Ap var det uryddig fra dag en. Varsler ble håndtert på ulikt vis, av ulike mennesker. På Stortinget var det en salig røre. Den politiske ledelsen ble raskt kritisert for å ta parti for eller mot varslerne, for eller mot en mektig nestleder. Ikke minst rammet mistilliten partisekretær Kjersti Stenseng, som i utgangspunktet var riktig adresse for varslerne, men flere stilte som krav at hun skulle holdes utenfor. De mistenkte at partisekretæren hadde valgt side og var mer opptatt av stemmene på neste landsmøte enn deres skjebne, et inntrykk Stenseng gjorde sitt beste for å bekrefte i intervjuer og i handling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer