Ap mener Widvey latterliggjør folkelig kultur

- De må jo tåle kritikk de også, svarer kulturministeren.

UENIG I KRITIKKEN: Kulturminister Thorhild Widvey (H) mener Arbeiderpartiet må tåle litt kritikk de også. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UENIG I KRITIKKEN: Kulturminister Thorhild Widvey (H) mener Arbeiderpartiet må tåle litt kritikk de også. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kulturminister Thorhild Widvey (H) gjør narr av Arbeiderpartiets kulturpolitikk.

Det mener Hege Liadal, kulturpolitisk talskvinne for partiet.

- Latterliggjøres Hun sier Widvey ikke tar den rødgrønne politikken på alvor, spesielt partiets forslag til kultur på arbeidsplassen og på landets eldresentre.

- Når statsråden gang på gang poengterer at dette er utenfor nasjonens oppgave i kulturpolitikken og harselerer med tiltak vi støtter, så blir det en latterliggjøring av vårt engasjement, sier Liadal.

De to ordningene, kalt den kulturelle nistepakka og den kulturelle spaserstokken, la til rette for konserter i lunsjpausen og på landets eldresentre.

Ikke latterlig for folk flest Begge ordningene ble fjernet av Widvey i neste års budsjett, men KrF og Venstre forhandlet spaserstokken tilbake i statsbudsjettet.  - Hva mener du med latterliggjøring?

- Jeg er opptatt av at vi skal ha en saklig debatt. Den kulturelle spaserstokken ble tatt bort med et pennestrøk i regjeringens forslag til budsjett, sier Liadal og legger til:

- Når en fjerner et slikt viktig tiltak, så fortjener det i det minste en klar beskjed og åpen diskusjon fra regjeringen. Det opplevdes nok mer som at en skulle rydde bort nok et tåpelig tiltak fra Arbeiderpartiet. Et tiltak som nok ikke opplevdes som latterlig for de som hadde dette som sitt eneste møte med kulturlivet i hverdagen. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer