Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ap mener Widvey latterliggjør folkelig kultur

- De må jo tåle kritikk de også, svarer kulturministeren.

UENIG I KRITIKKEN: Kulturminister Thorhild Widvey (H) mener Arbeiderpartiet må tåle litt kritikk de også. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
UENIG I KRITIKKEN: Kulturminister Thorhild Widvey (H) mener Arbeiderpartiet må tåle litt kritikk de også. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Kulturminister Thorhild Widvey (H) gjør narr av Arbeiderpartiets kulturpolitikk.

Det mener Hege Liadal, kulturpolitisk talskvinne for partiet.

- Latterliggjøres Hun sier Widvey ikke tar den rødgrønne politikken på alvor, spesielt partiets forslag til kultur på arbeidsplassen og på landets eldresentre.

- Når statsråden gang på gang poengterer at dette er utenfor nasjonens oppgave i kulturpolitikken og harselerer med tiltak vi støtter, så blir det en latterliggjøring av vårt engasjement, sier Liadal.

De to ordningene, kalt den kulturelle nistepakka og den kulturelle spaserstokken, la til rette for konserter i lunsjpausen og på landets eldresentre.

Ikke latterlig for folk flest Begge ordningene ble fjernet av Widvey i neste års budsjett, men KrF og Venstre forhandlet spaserstokken tilbake i statsbudsjettet.
 
- Hva mener du med latterliggjøring?

- Jeg er opptatt av at vi skal ha en saklig debatt. Den kulturelle spaserstokken ble tatt bort med et pennestrøk i regjeringens forslag til budsjett, sier Liadal og legger til:

- Når en fjerner et slikt viktig tiltak, så fortjener det i det minste en klar beskjed og åpen diskusjon fra regjeringen. Det opplevdes nok mer som at en skulle rydde bort nok et tåpelig tiltak fra Arbeiderpartiet. Et tiltak som nok ikke opplevdes som latterlig for de som hadde dette som sitt eneste møte med kulturlivet i hverdagen. 

Ap må tåle kritikk Widvey selv bare rister på hodet over påstand om latterliggjøring.

- Jeg forstår ikke hva hun sikter til. Jeg forsøker ikke å latterliggjøre noe som helst. Dette er politiske prioriteringer, og jeg er dypt uenig i at skattebetalernes penger skal gå til konserter i arbeidstida. 

Statsråden mener Liadal og Arbeiderpartiet må tåle at regjeringa har andre kulturpolitiske prioriteringer.

- De som er så flinke til å kritisere regjeringa, blant annet meg, må tåle å få kritikk i retur. Det er grenser for hva staten skal ta ansvar for at kulturtiltak, sier Widvey som også understreker at pengene det er her er snakk om ble brukt til andre kulturtiltak.

- Så din politikk er ikke litt ovenfra og ned?

- Nei, vi styrker kor, museer, folkebibliotekene og frivilligheten. Mye kultur som angår folk flest der de er i landet vårt, sier Widvey.

- Vi tåler kritikk, vi Aps Hege Liadal benekter at det er hun og partiet hennes som ikke tåler å bli kritiert av landets nye makthavere.

- Men er det ikke lov å være litt breilal for forgjengerens bekostning?

- Det er klart de skal ha en frihet til, men når kulturlivet blir offeret i den konflikten så har politikken feilet. Jeg tåler godt å bli angrepet for våre visjoner for kulturlivet. Det jeg ikke tåler er når jeg ser at vanlige menneskers mulighet til kulturopplevelser blir forringet, sier Liadal.

GJØRES NARR AV: Aps kulturpolitikk tas ikke på alvor av kulturministeren, sier kulturpolitisk talskvinne i partiet Hege Liadal. Foto: Arbeiderpartiet.
GJØRES NARR AV: Aps kulturpolitikk tas ikke på alvor av kulturministeren, sier kulturpolitisk talskvinne i partiet Hege Liadal. Foto: Arbeiderpartiet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling