Ap og tvangsekteskap

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Abeiderpartiet har ikke kapitulert for SV i innvandringspolitikken, slik Hege Storhaug hevder i Dagbladet 10. juni. I sitt innlegg er Storhaug mest opptatt av hvilke påståtte tap regjeringens politikk vil påføre Arbeiderpartiet. Jeg er mer opptatt av at tiltakene skal ha effekt i forhold til å bekjempe tvangsekteskap.

Alle innvandringsregulerende tiltak for å bekjempe tvangsekteskap har sine fordeler og ulemper. Regjeringen har kommet til at et underholdskrav er et egnet virkemiddel. Heller ikke dette er uproblematisk. Krav til inntekt rammer personer med dårlig økonomi. Et underholdskrav er likevel riktig, og det er viktig. Den som kan forsørge seg, har større mulighet til å stå på egne bein, i forhold til foreldre og eventuelle ektefeller. Det gjelder både økonomisk og emosjonelt. Inntekt er dessuten nødvendig for å kunne forsørge ektefellen den første tiden i Norge, og kravet har derfor en logisk begrunnelse.

Andre forslag, som aldersgrense og tilknytningskrav har positive, men også negative sider. Blant annet rammer tiltakene mange flere personer enn de er tenkt for, og de hindrer ikke nødvendigvis tvang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer