DEBATT

Debatt: Rusreform

Ap ønsker rusreform

Vi fastholder at narkotika fortsatt skal være forbudt, men mener det er feil å straffe noen som skader seg selv.

SKAL HJELPES: Vi ønsker en dreining fra straff til helsehjelp, skriver artikkelforfatter. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SKAL HJELPES: Vi ønsker en dreining fra straff til helsehjelp, skriver artikkelforfatter. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skriver på lederplass 18. oktober at Arbeiderpartiet utgjør en fare for revers i ruspolitikken. Hvor har Dagbladet vært de siste åra?

Arbeiderpartiets linje har lenge vært tydelig, preget av sterke stemmer i partiet. Særlig må innsatsen til Thorvald Stoltenberg trekkes fram, og den viktige holdningsendringen som kom i samfunnet med rapporten til Stoltenberg-utvalget.

Vi ønsker en dreining fra straff til helsehjelp. Vi mener at rusavhengighet skal møtes med forsvarlig hjelp og sosiale tjenester, ikke bøter og straffeforfølgning. Vi fastholder at narkotika fortsatt skal være forbudt, men mener det er feil å straffe noen som skader seg selv. Dette har nå bred tverrpolitisk støtte i de fleste partier, og tunge organisasjoner aktører på feltet som Actis og Blå Kors støtter også en slik retning.

Retningen ble staket ut i Arbeiderpartiets partiprogram og har sørget for at Høie og regjeringen på felt etter felt har blitt presset av et flertall i Stortinget som ønsker hjelp istedenfor straff. Ap bidro for eksempel til at vi utvidet bruk av sprøyterommene og en tettere oppfølging av gravide i LAR. I skrivende stund pågår en utredning av de juridiske konsekvensene av en rusreform.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer