SIKRER STUDENTBOLIGER: Adrian Smith mener en borgerlig regjering er det beste for studentene. Bildet er fra Universitetet i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SIKRER STUDENTBOLIGER: Adrian Smith mener en borgerlig regjering er det beste for studentene. Bildet er fra Universitetet i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Høyere utdanning:

Ap svikter studentene

Sist Arbeiderpartiet styrte ble det bygget for få og for dårlige studentboliger. Frp har i regjering bygget over dobbelt så mange.

Meninger

For første gang på flere tiår er det enklere for studenter å få seg bolig. Fordi norske studenter har dårlig økonomi og lave inntekter, samtidig som det i mange år vært flere tusen i kø for å få studentbolig, er bygging av studentboliger en viktig forutsetning for å gi studenter muligheten til høyere utdannelse.

Derfor er det viktig å la Frp fortsette storsatsingen på studentboliger. Der Arbeiderpartiet kun bygger i valgår, bygger Frp hvert eneste år. Vi skal bygge enda flere boliger og vi kommer ikke til å gi oss før hver eneste student har fått en rimelig bolig.

Det er imidlertid ikke nok med kun flere studentboliger. I dag må studenter ha en jobb ved siden av for å få råd til knekkebrød og pålegg. Derfor innførte Frp 11 måneders studiestøtte. Det er en solid økning som kommer studentene til gode.

Vi ønsker å øke studiestøtten til over 10 500 kroner i måneden, som tilsvarer en økning på 35 prosent. I tillegg er frikortgrensen til 55 000 kr. Det betyr at unge med deltidsjobb kan jobbe for 15 000 kr ekstra helt skattefritt. Frp gir studentene skattelette, bedre økonomi og en enklere hverdag.

FrPs tiltak gjør at studentene kan prioritere studiene litt ekstra, fremfor å jobbe mange dager i uken for å betale husleie. Fremskrittspartiet vil fortsette storsatsingen på studentene. Vi skal øke byggingen av studentboliger, øke studiestøtten og øke frikortgrensen. En stemme til Frp gjør det enklere for studenter å oppnå sine ambisjoner.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.