DEBATT

Høyere utdanning:

Ap svikter studentene

Sist Arbeiderpartiet styrte ble det bygget for få og for dårlige studentboliger. Frp har i regjering bygget over dobbelt så mange.

SIKRER STUDENTBOLIGER: Adrian Smith mener en borgerlig regjering er det beste for studentene. Bildet er fra Universitetet i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SIKRER STUDENTBOLIGER: Adrian Smith mener en borgerlig regjering er det beste for studentene. Bildet er fra Universitetet i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

For første gang på flere tiår er det enklere for studenter å få seg bolig. Fordi norske studenter har dårlig økonomi og lave inntekter, samtidig som det i mange år vært flere tusen i kø for å få studentbolig, er bygging av studentboliger en viktig forutsetning for å gi studenter muligheten til høyere utdannelse.

Derfor er det viktig å la Frp fortsette storsatsingen på studentboliger. Der Arbeiderpartiet kun bygger i valgår, bygger Frp hvert eneste år. Vi skal bygge enda flere boliger og vi kommer ikke til å gi oss før hver eneste student har fått en rimelig bolig.

Det er imidlertid ikke nok med kun flere studentboliger. I dag må studenter ha en jobb ved siden av for å få råd til knekkebrød og pålegg. Derfor innførte Frp 11 måneders studiestøtte. Det er en solid økning som kommer studentene til gode.

Vi ønsker å øke studiestøtten til over 10 500 kroner i måneden, som tilsvarer en økning på 35 prosent. I tillegg er frikortgrensen til 55 000 kr. Det betyr at unge med deltidsjobb kan jobbe for 15 000 kr ekstra helt skattefritt. Frp gir studentene skattelette, bedre økonomi og en enklere hverdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer