Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ap vil «gjennomgå» det nye Munchmuseet

Raymond Johansen vil gjenta prosessen fra det nye hovedbiblioteket i Bjørvika.

VARSLER GJENNOMGANG: Byrådsleder Raymond Johansen vil se nærmere på alle de store investeringsprosjektene i Oslo.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VARSLER GJENNOMGANG: Byrådsleder Raymond Johansen vil se nærmere på alle de store investeringsprosjektene i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Etter ukevis med spekulasjoner bestemte det rødgrønne byrådet på onsdag for å fortsette bygginga av det nye Deichmanske hovedbiblioteket i Bjørvika i Oslo.

Byrådet har brukt de to siste ukene på en full gjennomgang av de storstilte bibliotekplanene og kunngjorde planer om å forbli i Bjørvika under en pressekonferanse onsdag. 

Undeveis på pressekonferansen varslet byrådslederen en lik prosess med på alle de kommende byggeprosjektene i Oslo: Blant annet ved det nye Tøyenbadet, nye Jordal Amfi - og mest oppsiktsvekkende - det nye Munchmuseet i Bjørvika. 

- Det er mange store bygge- og investeringsprosesser i Oslo. Vi har et behov for å kvalitetssikre disse etter å ha vært utenfor byrådet i 20 år. Det er klart at et ansvarlig byråd er nødt til å gå inn i et investeringregime. Vi har enormt store utfordringer foran oss, sa Johansen til pressen. 

På spørsmål om han kan garantere at det mye Munchmuseet i Bjørvika blir gjennomført svarer Johansen at dette handler om «kvalitetssikring». Han ønsket en lik prosess for Lambda som ved Deichmanske, hvor alle sider av prosjektet evalueres.

- Vi garanterer at vi skal ha en god gjennomgang av alle prosjekter, og vi må jo følge opp det som ligger av bystyrets vedtak. Men jeg tror det er forståelse for at vi ønsker en kvalitetssikring, som vi har hatt her nå, på alle store investeringsplaner som ligger foran oss, fortsatte han. 

Johansen var klar underveis i pressemøtet at han hadde vært «svære nære» å gi opp Deichmanske i Bjørvika og selge hele tomta. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media