«Apartheidstaten» Israel

Demoniseringen av Israel pågår i alle kanaler, og Otto Jespersen evner å gi den «trøkk». Han har enorm påvirkningskraft. Ta til motmæle er nok forgjeves, men likevel noen få ord om «apartheidstaten».

Noen testspørsmål: Kan en apartheidregjering tenkes å bli overprøvd av landets høyesterett?

Vil en menneskerettsorganisasjon som påpeker diskriminering ha arbeidsmuligheter?

Vil de diskriminerte være representert i parlamentet? Kan det være mulig at de undertrykte likevel ikke ønsker å forlate landet? En druser jeg traff på Golanhøyden ville så aldeles ikke komme under syrisk styre. «Israel – demokrati», var begrunnelsen. Jespersen kan spørre de israelske araberne om de ønsker seg et palestinsk styre.

Israel stenger grensen når befolkningen utsettes for terrorangrep. Kan Jespersen eller andre tenke seg en stat som ikke ville ha gjort det? Egypt stenger sin grense for palestinerne uten å være utsatt for terrorangrep. Hvorfor er ikke det en apartheidstat? Og den grensen har arabere på begge sider.

Gazas «lovlig valgte regjering», som Norge har anerkjent, vil ikke Den arabiske liga, inkludert Egypt, ha noe med å gjøre, selv om Hamas ikke truer noen av disse landene med utslettelse.

Ironisk nok er det Hamasregjeringen som i disse dager stenger grensen for palestinerne. De nektes å dra på pilgrimsreise til Mekka. Seksten kontrollposter er satt opp, og de som forsøker å passere, blir banket opp og sendt tilbake. Apartheid det også, kanskje?