Apati og byråkrati

«Etaten» resirkulert.

PREMIEREKLAR: «NAV», med Atle Antonsen i hovedrollen, har premiere på TV Norge i kveld. Foto: Marianne Aambø / TVNorge
PREMIEREKLAR: «NAV», med Atle Antonsen i hovedrollen, har premiere på TV Norge i kveld. Foto: Marianne Aambø / TVNorge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Offentlig ansatte kan like det eller ikke, men folk som er vokst opp med velferdsstat på alle kanter av tilværelsen synes åpenbart at det indre liv bak statlige skranker er fascinerende.

I dag er byråkraten tv-produsentenes favorittklovn: Thomas Seltzer modellerer sitt skrudde talkshow etter beslutningsprosessen på et trygdekontor, alle ler av Frithjof Såheim som teit saksbehandler i «Lilyhammer» og i kveld gjenoppliver Atle Antonsen sin psoriasisplagede kontorrotte «Tor» fra den seks år gamle NRK-farsotten «Etaten».

Metamorfose I 2006 lo vi av Tors ryggesløse mellomledergjerning, den imbesile ja-mannen Rune (Ingar Helge Gimle) og den utsøkt ondsinnede Rikar (Jan Sælid), mens vi irriterte oss over hvor mye det liknet «The Office».

Det første er det meningen vi skal fortsette med, for alle de sentrale rollefigurene i «Etaten» og skuespillerne som gestaltet dem er med i «NAV» - som altså flytter handlingen fra bygningsetaten til arbeidskontoret, og kanal fra NRK til TVNorge.

Det andre skal vi slippe, for liksomdokumentargrepene som kjennetegnet Ricky Gervais' serie er helt borte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer