ALKOHOL: Åpenhjertig Mikael Persbrandt blir intervjuet av Fredrik Skavlan der han fortalte om sitt misbruk av blant annet alkohol. Video: NRK / Foto: Karin Törnblom / IBL Vis mer

Persbrandt snakker ut misbruk hos Skavlan

Åpen om misbruket hos Skavlan

- Mye verre enn det framsto, forteller Mikael Persbrandt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I sesongens første utgave av Skavlan er den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt en av gjestene.

Det har lenge vært kjent at skuespilleren har slitt med misbruk av alkohol. Han har også blitt tatt for besittelse og bruk av narkotiske stoffer.

Til Skavlan forteller han at det ikke var slik det framsto i media - det var verre, skriver Aftonbladet.

For nordmenn er Persbrandt kanskje best kjent for sin rolle som etterforsker Gunvald Larsson i krimserien «Beck», og de mange skandalene som har omkranset hans person.

- Ingen røyk uten ild

52-åringens misbruk har fått mye oppmerksomhet i media. Persbrandt selv har også snakket ut om dette ved flere anledninger. Han har også vært åpen om at han har fått diagnosen bipolar. Skuespilleren mener at rusmisbruket har vært en form for selvmedisinering før noen diagnose var stilt.

Hos Skavlan får vi vite at det var mye som ikke kom fram i mediene.

- Det var mye verre naturligvis. Ingen røyk uten ild, sier Persbrandt i programmet som ble spilt inn i Stockholm på onsdag.

Persbrandt forteller videre at han har vært mye sint på media, men i virkeligheten kunne han ha fått mye hardere medfart.

– Lever man slik som jeg har gjort, skylder man på andre, forsvarer seg og drar alt fra store til små løgner. Kommer man for seint, er det alltid noen annens feil, forteller han til Fredrik Skavlan.

Med kompisen

Til programmet kommer Persbrandt sammen med sin venn regissør Stefan Larsson som han har et nært forhold til.

Men det har ikke alltid vært slik.

Persbrandt og Larsson har kjent hverandre i mange år, og Larsson opplevde kameratens misbruk fra sidelinja.

En periode mistet de to kontakten, men etter at Persbrandt tok tak i problemene sine har de to funnet tilbake til vennskapet.

Bor på landet

I dag har Mikael Persbrandt vært nykter i over 600 dager, og sier at han ikke savner alkoholen det dugg.

Sammen med sin samboer Sanna Lundell bor han i dag på en herregård utenfor Stockholm. Lundell har vært åpen om at samlivet med Persbrandt har vært turbulent.

Persbrandt er for tiden aktuell i en oppsetning av «Macbeth» på Maximteatern i Stockholm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer