Martine McCutcheon i «Love Actually»

Åpen om sykdomsmareritt

Martine McCutcheon var en av de største stjernene i «Love Actually». Men tida i rampelyset har vært svært tøff for 45-åringen.

JULETRADISJON: I 2003 spilte Martine McCutcheon rollen som Hugh Grants sekretær Natalie i «Love Actually». Foto: NTB
JULETRADISJON: I 2003 spilte Martine McCutcheon rollen som Hugh Grants sekretær Natalie i «Love Actually». Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I år som i fjor ruller juleklassikeren Love Actually fra 2003 over både TV-skjermer og strømmetjenester. Det er uten tvil en film mange nordmenn har et forhold til. I 2008 kåret Dagbladets lesere «Love Actually» til den beste romantiske komedien gjennom tidene. I Storbritannia er den kåret til britenes favorittjulefilm.

Filmen ble en stor suksess, og tjente inn nesten 250 millioner dollar på verdensbasis, ifølge Box Office Mojo.

I hovedrollen som Hugh Grants sekretær Natalie, var Martine McCutcheon. Hun hadde tidligere spilt rollen som Tiffany Mitchell i den britiske såpeserien «East Enders» på BBC fra 1994 til 1998. Hun har også satset på en solokarriere i musikk, og har gitt ut flere album.

- Forferdelig

Til tross for den store suksessen med «Love Actually», har ikke livet etterpå vært lett for den nå 45-årige skuespilleren.

McCutcheon har tidligere vært åpen om at hun har kronisk utmattelsessyndrom (ME), som hun ble diagnostisert med i 2011. På grunn av sykdommen fikk hun ofte virus og infeksjoner i kroppen, og immunforsvaret ble svekket.

I TV-programmet «Loose Women» beskrev hun sykdommen som et virus i kroppens datamaskin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.