Martine McCutcheon i «Love Actually»

Åpen om sykdomsmareritt

Martine McCutcheon var en av de største stjernene i «Love Actually». Men tida i rampelyset har vært svært tøff for 45-åringen.

JULETRADISJON: I 2003 spilte Martine McCutcheon rollen som Hugh Grants sekretær Natalie i «Love Actually». Foto: NTB
JULETRADISJON: I 2003 spilte Martine McCutcheon rollen som Hugh Grants sekretær Natalie i «Love Actually». Foto: NTB Vis mer
Publisert

I år som i fjor ruller juleklassikeren Love Actually fra 2003 over både TV-skjermer og strømmetjenester. Det er uten tvil en film mange nordmenn har et forhold til. I 2008 kåret Dagbladets lesere «Love Actually» til den beste romantiske komedien gjennom tidene. I Storbritannia er den kåret til britenes favorittjulefilm.

Filmen ble en stor suksess, og tjente inn nesten 250 millioner dollar på verdensbasis, ifølge Box Office Mojo.

I hovedrollen som Hugh Grants sekretær Natalie, var Martine McCutcheon. Hun hadde tidligere spilt rollen som Tiffany Mitchell i den britiske såpeserien «East Enders» på BBC fra 1994 til 1998. Hun har også satset på en solokarriere i musikk, og har gitt ut flere album.

DANSER JULA INN: Hugh Grant som dansende statsminister i «Love Actually». Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

- Forferdelig

Til tross for den store suksessen med «Love Actually», har ikke livet etterpå vært lett for den nå 45-årige skuespilleren.

McCutcheon har tidligere vært åpen om at hun har kronisk utmattelsessyndrom (ME), som hun ble diagnostisert med i 2011. På grunn av sykdommen fikk hun ofte virus og infeksjoner i kroppen, og immunforsvaret ble svekket.

I TV-programmet «Loose Women» beskrev hun sykdommen som et virus i kroppens datamaskin.

- Det føles som du er i bakrus. Du har en veldig dårlig flyt, og det føles som du har blitt banket opp av Mike Tyson en million ganger. Du føler deg forferdelig, sa McCutcheon.

I tillegg har hun i lengre tid slitt med depresjon. Hun har tidligere fortalt at depresjonen gjorde at hun ble hjemme i en måned fordi hun ikke ville møte noen.

Til britiske tabloider sa McCutcheon også at hun ba til gud om at hun ikke skulle våkne opp.

- Jeg våknet opp i senga en dag uten å vite hva klokka var, følte meg kokende varm og klarte ikke å stå opp for å åpne et vindu. Jeg husker jeg sa til meg selv: «Det vil være bedre hvis du ikke våkner opp», sa McCutcheon.

PREMIERE: Under premieren av «Love Actually» i 2003 var Martine McCutcheon til stede sammen med Hugh Grant og Keira Knightley. Foto: NTB
PREMIERE: Under premieren av «Love Actually» i 2003 var Martine McCutcheon til stede sammen med Hugh Grant og Keira Knightley. Foto: NTB Vis mer

Mistet venner

I løpet av den perioden mistet hun også venner, fortalte hun til «Loose Women».

- Folk tror at du er vanskelig, og at du gjør ting når det gir deg en fordel.

Da hun og ektemannen Jack McManus giftet seg opplevde de store utfordringer i forholdet. Hun sa til ham at hvis han ville gå videre i livet uten henne, så sto han fritt til det.

- Han måtte vaske håret mitt, dusje meg og mate meg.

McCutcheon og McManus har heldigvis holdt sammen. De ble kjærester i 2007, og giftet seg fem år seinere. Sammen har de en sønn.

I jula delte hun dette bildet på Instagram med mannen Jack og sønnen Rafferty.

Flere sykdommer

I tillegg til å både ha ME og depresjon, har McCutcheon også blitt diagnostisert med borreliose og fibromyalgi.

Borreliose kommer etter flåttbitt, og er den vanligste vektoroverførte sykdommen i Europa, ifølge Folkehelseinstituttet. Sykdommen kan medføre hudforandringer, og artritt i ledd. Depresjon kan også bli en del av sykdomsbildet.

Fibromyalgi innebærer muskelsmerter i store deler av kroppen. Ifølge Norsk Helseinformatikk opplever de fleste som får diagnosen at sykdommen blir verre over tid, og at det blir tungt å leve med smertene.

I et intervju med Hello Magazine i desember fortalte McCutcheon at hun nå takler sykdommene bra.

- Det kan gjøre at du føler deg trøtt og det kan være uforutsigbart, noe jeg hater siden jeg elsker rutiner og være pålitelig. Men på en måte ser jeg på den som min venn nå, heller enn min fiende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer