Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Åpen Post: - Vi beklager

NRKs Åpen Post beklager Bård Tufte Johansens uvelkomne gjesteopptreden som kylling i et nyhetsinnslag om Thorbjørn Jaglands sykdom. - Et forsøk på medierettet satire, sier produsent Lars Hognestad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under en direktesending fra Rikshospitalet under TV 2s nyhetssending kl. 18.30 i kveld at NRK-komikeren brøt inn i sendingen med kyllingdrakt.

- Dette var ikke rettet mot Jagland og hans familie. Alle våre tanker går dit. Dette var et forsøk på mediepolitisk satire til «Åpen Post». Mediene har i flere år vært etter Jagland. Vi tok med oss et kyllingkostyme for å si noe om mediene som nå står der oppe, og er triste med krokodilletårene sine og er egentlig mest opptatt av å være på direkten og først ute, sier Åpen Posts produsent Lars Hognestad til Dagbladet.no.

- Det var et forsøk på medierettet satire, men det var ikke så lett å forstå det, sier Hognestad og skylder på lyden.

Hognestad sier at «Åpen Post» ikke brukte TV 2 bare som et bakteppe for et innslag på «Åpen Post». Det påstått mediesatiriske stuntet skulle stå på egne bein slik det utfoldet seg på TV 2s direktesending.

- Intensjonen var at folk skulle skjønne det, men på reaksjonene skjønner jeg at ikke så mange gjorde det. Vi beklager dersom folk oppfattet det som om vi tøyset med Jaglands tilstand. Det var overhodet ikke meningen, sier Hognestad.

Hognestad bekrefter overfor Dagbladet.no at innslaget vil bli sendt i morgendagens program.

  • Til TV2.no sier imidlertid Hognestad at han ikke vet om innslaget blir sendt. Hognestad bekrefter dessuten at han har fått beskjed fra sine overordnede om at Åpen Post-redaksjonen denne gangen gikk over streken.
KYLLINGSTUNT: Også Rikshospitalets informasjonsdirektør Trine Lind lot seg distrahere av Bård Tufte Johansen.
Hele Norges coronakart