«Åpen Post» på mobilen

NRK vil selge Bård og Harald på mobilen.

I løpet av mars går startskuddet for MMS, arvtageren til dagens tekstmeldinger. Ifølge digi.no ønsker NRK å kaste seg på det de tror kan bli en viktig inntektskilde i framtida.

MMS er en ny type avansert tekstmelding som kan spille av video-animasjoner, stillbilder, lyd og tekst i en og samme melding. Sony-Ericssons T68-telefon er den første telefonen som kan sende og motta MMS-meldinger.

- I løpet av mars vil T68-eiere kunne levere inn sine telefoner og få dem oppgradert til MMS, sier Mats Nivelius til digi.no.

Det skal være solgt over 10 000 T68-mobiler, til tross for den stive prisen på 4500-6000 kroner. Både Telenor Mobil og Sony-Ericsson peker ut NRK som en av de som ligger lengst fremme og satser tyngst på MMS.

- Utømmelig kilde

- Vi sitter jo på både litt lyd, bilder og video. Mye av vårt innhold er godt kjent og vi har derfor engasjert oss i MMS, sier Bjarne André Myklebust, teknologisjef i utviklingsavdelingen til NRK Kringkaster.

Han sier til digi.no at det vil være aktuelt å selge videosnutter fra for eksempel «Åpen Post», «Fleksnes» og Kristoffer Schau.

- Våre arkiver er en utømmelig kilde, sier han.

Myklebust sier MMS kan bli en svært viktig inntektskilde for NRK. Han tror MMS-markedet først vil ta av neste år.

- I fjor ble det solgt SMS-innhold for 500 millioner kroner i Norge. Vi tror omsetningen av MMS vil komme opp i 300 millioner allerede i 2003 og 600 millioner kroner året etter, spår Myklebust.