Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Åpen Post» på mobilen

NRK vil selge Bård og Harald på mobilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av mars går startskuddet for MMS, arvtageren til dagens tekstmeldinger. Ifølge digi.no ønsker NRK å kaste seg på det de tror kan bli en viktig inntektskilde i framtida.

MMS er en ny type avansert tekstmelding som kan spille av video-animasjoner, stillbilder, lyd og tekst i en og samme melding. Sony-Ericssons T68-telefon er den første telefonen som kan sende og motta MMS-meldinger.

- I løpet av mars vil T68-eiere kunne levere inn sine telefoner og få dem oppgradert til MMS, sier Mats Nivelius til digi.no.

Det skal være solgt over 10 000 T68-mobiler, til tross for den stive prisen på 4500-6000 kroner. Både Telenor Mobil og Sony-Ericsson peker ut NRK som en av de som ligger lengst fremme og satser tyngst på MMS.

- Utømmelig kilde

- Vi sitter jo på både litt lyd, bilder og video. Mye av vårt innhold er godt kjent og vi har derfor engasjert oss i MMS, sier Bjarne André Myklebust, teknologisjef i utviklingsavdelingen til NRK Kringkaster.

Han sier til digi.no at det vil være aktuelt å selge videosnutter fra for eksempel «Åpen Post», «Fleksnes» og Kristoffer Schau.

- Våre arkiver er en utømmelig kilde, sier han.

Myklebust sier MMS kan bli en svært viktig inntektskilde for NRK. Han tror MMS-markedet først vil ta av neste år.

- I fjor ble det solgt SMS-innhold for 500 millioner kroner i Norge. Vi tror omsetningen av MMS vil komme opp i 300 millioner allerede i 2003 og 600 millioner kroner året etter, spår Myklebust.

Hele Norges coronakart