«Åpen Post» var ikke død

Det blir mer «Åpen Post». Etter en lang tenkepause har Harald Eia og Bård Tufte Johansen bestemt seg for å fortsette med suksessprogrammet sitt neste vår, til Einar Førdes store fornøyelse.

Underholdningssjef Tordis Aavatsmark informerte kringkastingssjefen om avgjørelsen i går ettermiddag.

- Han ble veldig glad. Han har jo flere ganger uttrykt sin begeistring for programmet, forteller hun. Det har lenge vært kjent at NRK ønsket seg mer «Åpen Post», men at Bård og Harald var i tvil. Nå har de et halvt år på seg før det braker løs igjen.

- Konseptet er det samme, men noen forandringer blir det nok, sier Aavatsmark.

Pustehull

På et møte i Kringkastingsrådet tidligere i vår sa Førde at han alltid skulle grave fram penger hvis Bård og Harald bestemte seg for å fortsette. Nå har han fått viljen sin.

Høsten skal gjengen bak «Åpen Post» bruke til å forberede neste runde. Så kommer de sterkt tilbake over nyttår, forteller Tordis Aavatsmark.

Etter det Dagbladet erfarer vil Bård og Harald i tillegg satse på liveopptredener i høst, for å få et avbrekk fra TV-jobbingen.

God forklaring

Til tross for et beskjedent antall seere har «Åpen Post» skapt bølger i mediebildet i løpet av våren. Sterke meninger for og imot Finn Kalvik-nyhetene, Jarle-figuren og Haralds rumpevifting har ytret seg i aviser og på nettet, men Bård og Harald har en særdeles trofast tilhengerskare som aldri svikter. Selv det lave seertallet har de en forklaring på:

- Våre seere betaler ikke lisens og blir derfor ikke registrert! I januar er de tilbake med noe gammelt og litt nytt.