Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Åpen søknad til TV2

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FJERNSYN: Jeg vil med det følgende søke TV2 om økonomisk støtte til et dokumentarfilmprosjekt som jeg lenge har tenkt på. Utgangspunktet er egne erfaringer fra samtidens virkelige Norge - den ærlige historien som politikere og akademikere ikke tør fortelle av frykt for at man skal tro dem uforstandige. Inntil nylig bodde jeg på Majorstua, en bydel med stor andel majoritetsbefolkning. Beboeren under meg, som meg bekjent var helt og holdent etnisk norsk, totalrenoverte leiligheten gjennom ca. ett år, med nesten ubeskrivelig støy tidlig og sent, flere ganger etter tolv på kvelden og trolig flertallet av helligdagene. Jeg svarte med et frislepp av egen kultur i boligkomplekset: rock, hip hop og r&b. Også noen ironiske bemerkninger falt.

DET ER MER: Før dette igjen bodde jeg i Gamle Oslo, en av bydelene med størst andel minoritetsbefolkning - det nærmeste man kommer en getto her til lands. Gang på gang ble min daværende samboer og jeg vekket av vår skandinaviske nabos nattlige besøk, normalt i ett-totiden. Til sist fikk min ghanesiske samboer nok av denne standarden for skandinavisk folkeskikk, og jeg foreslo for naboen at sengen kanskje kunne flyttes litt ut fra veggen. Det var ikke mitt stolteste øyeblikk, men utvilsomt en kime til en spennende konflikt. Hadde vi bare gått inn i situasjonen med mer fiendtlige holdninger, kunne den godt ha utartet på et helt annet vis. Personlig tror jeg det ikke er for sent: Det kan stadig bli god tv.

JEG BER DERE nå vurdere om disse erfaringene kan anses som et relevant utgangspunkt for en aktuell samfunnsdokumentar. Jeg er villig til når som helst å vende tilbake til disse stedene, på eget ansvar. Etter tabloidiseringen er det bloggifiseringen som er fremtiden. La meg legge til, som en avslutning på søknaden: Den subjektive opphøyelse av hverdagslige banaliteter - én mann, étt kamera, masse forutinntatte holdninger - er svært billig tv.

Hele Norges coronakart