Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Apenes konge vender tilbake i fullt firsprang

Wandrups utvalgte: Ny serie presenterer tegneren Russ Manning.

APENES KONGE: I tegneren Russ Mannings utforming er Tarzan tilbake i en ny serie. Nåde den som står i veien for denne gjengen når de først er på jakt etter folk som vil ødelegge jungelen.
APENES KONGE: I tegneren Russ Mannings utforming er Tarzan tilbake i en ny serie. Nåde den som står i veien for denne gjengen når de først er på jakt etter folk som vil ødelegge jungelen. Vis mer

TEGNESERIE: Tarzan så dagens lys i en roman av Edgar Rice Burroughs i 1912 og har siden svingt seg fra tre til tre gjennom jungelen i en ustoppelig strøm av eventyr. Lord Greystoke, som han også heter, har vært en tidlig naturverner og onde utbytteres svorne fiender i alle år.

Han startet som en litterær helt og fortsatte i de to store formatene i forrige århundres populærkultur; tegneserie og film. Som seriefigur ble han først gestaltet av selveste Hal FosterPrince Valiant») og deretter av den vitalistiske Burne Hogarth. På 1960-tallet overtok Russ Manning serien med Gaylord Du Bois som manusforfatter. Manning tegnet i en ren og klar stil. Alle detaljer kommer fram, også når bildet fylles av action og mylder.

NY SERIE: Turn-kongen Tarzan svinger seg fra tre til tre i den tette jungelen. 
NY SERIE: Turn-kongen Tarzan svinger seg fra tre til tre i den tette jungelen.  Vis mer

Storhetstida som fulgte, blir dokumentert i fem fortellinger i en bok som utgis i dag. Alle er bygd på Edgar Rice Burroughs originalromaner. Først «Tarzan, apenes konge», dernest «Tarzan vender tilbake» og til slutt den tre episoders fortellingen om «Opars juveler».

Det forseggjorte heftet rommer en omfattende historikk og oversikt over åtte sider av den kunnskapsrike eksperten Jostein Hansen. Bravo! For øvrig dukker Tarzan stadig opp i nye filmer. «The Legend of Tarzan» med Alexander Skarsgård er ute på blu-ray/DVD.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media