Åpenhjertig Cindy om sex

- Jeg har aldri fått for mye sex, slår Cindy Crawford fast i et åpenhjertig intervju med ABC. Supermodellen mener det er viktig å være åpen om seksualitet.

- Vet du at «sex» er det mest brukte søkeordet på nettet? Jeg har akkurat fått datamaskin, og ble fullstendig overrasket over at det fantes så mange sexsider, sier Cindy Crawford.

- Virtuell sex er nok ikke helt min gate. Men det er et spørsmål om smak og behag, og jeg vil ikke være fordomsfull. Uansett virker sex uten et forhold som en tom ting. Og ikke skjønner jeg hvordan man kan ha sex med en computer.

Best på kino

Supermodellen tror ikke sex kan bli like godt i virkeligheten som det framstilles på film.

- Jeg kan godt dra på kino, høre en sang og det er sååååå romantisk. Du vil gjerne at dine egne opplevelser skal leve opp til det. På en god dag er det mulig. Men gjennom fjernsyn, film og musikk hadde jeg nok bygget opp store forventninger. Sex kan ikke sammenlignes med de forventningene man får av filmer, mener skjønnheten.

Cindy har ikke noe klart svar på hva som gjør mennesker sexy.

- Det finnes så mange forskjellige definisjoner av ordet. For noen betyr det store pupper. Andre vil ha langt hår, lange bein, snerten rumpe og alle de andre attributtene som gjør mennesker sexy. Men jeg synes det er en veldig overfladisk definisjon av sexy.

Noen menn mener også at det mest sexy er en kåt kvinne.Det er flott for kvinnenes sjøltillit. Å være sexy for partneren bare ved å være kåt!

Aldersgrense på sex

Cindy har reist mye, sett forskjellige kulturer og dermed opplevd andre syn på sex.

- Amerikanere tror de er så hippe, åpne og seksuelle. Det er på en måte feil. Jeg var i London sammen med noen franske venner da Clinton/Lewinsky-historien tok av. Franskmennene skjønte ikke at dette var så spesielt. Mitterand hadde jo en elskerinne som alle visste om. Jeg tror forholdet til sex i Europa er annerledes.

Fotomodellen er usikker på om 16-åringer er modne nok til å ha sex.

- Jeg tror ikke det finnes én spesiell alder. Jeg kjenner også 25-åringer som ikke er voksne nok til å ha sex. I hvert fall ikke følelsesmessig. Og det er for øvrig det største problemet med seksualundervisningen i skolen - de lærer deg ingenting om følelsene. Du får vite hvordan du skal unngå kjønnsykdommer, men ikke hvordan du kan beskytte deg mot å bli følelsesmessig skadd.

Sex før ekteskapet

- Det er sikkert fint for noen å vente med sex til de er gift. Men hva med dem som aldri gifter seg? Skal de aldri ha sex?

USA er et ungt land. Man skulle tro at ungdommeligheten ville gjøre landet litt mer opprørsk, men Europa er egentlig mer åpent, avslappet og fordomsfritt. Mens amerikanske ungdommer sier «at de virkelig gjorde det» litt sladrende og opphisset, eksisterer det en form for akseptering i Europa.

Cindy Crawford synes det er ironisk hvordan mange foreldre prøver å oppdra barna sine.

- De sier at barna må vente med å ha sex til de er gift, men kun 30 prosent av foreldrene ventet sjøl. Det samme gjelder for røyking og drikking. Det nytter ikke å fortelle barna at de aldri må begynne å røyke, når pappa sitter der med sigaretten i handa, moraliserer fotomodellen.

USA ER GAMMELDAGSE: Cindy Crawford kritiserer hjemlandet sitt for dobbeltmoralisme.