Musikkanmeldelse: Larsiveli & Makko Makeba - «Brødrene Gjeddehjerte»

Åpenhjertig fra den norske småbyens skyggeside

Horten-brødrene Larsiveli og Makko Makeba gir en ny dimensjon til Norges hiphop-hierarki.

Foto: Oslo Records
Foto: Oslo Records Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mens Oslo og Bergen fortsatt er knutepunktene, har norsk rap fått stor vekst de seneste årene takket være nye miljøer i landets mindre byer.

Blant dem finner vi Horten og notoriske Skogslosjen. Gjengen som i likhet med nevnte vestkystkolleger har funnet sin nisjé i egen tettstedboble av intern stil og gatebaserte klisjeér. En type strategi som ofte gjerne ender med hoderistende flause eller musikalsk magi.

I Losjens tilfelle, heldigvis det siste.

Frontet av den 24 år gamle tobarnsfaren Larsiveli - med et modell-vennlig ytre og nok indre småbydemoner til å sikre et sjeldent stjernepotensiale - har Vestfoldsbyen ikke bare havnet på rapkartet, men også bidratt sterkt til det mørke og sofistikerte soundet som stadig oftere svøper landets raputgivelser. I stor grad signert Larsivelis storebror Makko Makeba.

Sammen utfyller de to hverandre både personlig og artistmessig, noe singelen «Fingertuppa» slo fast på tampen av 2015. En beinhard trap-banger om piller, rehab og svarte penger - levert med en sjelden autentisk nerve som også preger denne helgens debut-EP.

«Snakker med veggen før jeg møter på’n» åpner en autotune-dynket Makeba på «Tar meg», og bringer oss nok en gang inn i brødrene Reiersens univers av kriminalitet, selvdestruksjon, lojalitet og likefrem åpenhjertighet («Mamma, redd meg!»).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer