Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Åpenhjertig Lars Lillo-Stenberg synger om utroskap

- Det er det mest utfordrende et menneske kan oppleve.

ÆRLIGE:  I dag slipper Delillos plata «Vi er på vei, vi kanke snu», hvor Lars Lillo-Stenberg deler av egne opplevelser. 
Under den nasjonale minnemarkeringen 22. juli i år, framførte bandet  låta «Vi ser dere nå», som de fikk massiv kritikk for. - For noen fungerte låten, for andre ble det for direkte, sier Lillo Stenberg. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet
ÆRLIGE: I dag slipper Delillos plata «Vi er på vei, vi kanke snu», hvor Lars Lillo-Stenberg deler av egne opplevelser. Under den nasjonale minnemarkeringen 22. juli i år, framførte bandet låta «Vi ser dere nå», som de fikk massiv kritikk for. - For noen fungerte låten, for andre ble det for direkte, sier Lillo Stenberg. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): «Vi flisla badet og skiftet vinduene /../ Men likevel sitter vi nå her og griner for samme hvor mye vi reparerte her, var det noe som gikk i stykker», synger Lars Lillo Stenberg (50) i «Tapetser meg i gangen før du går».

Utroskap Den er på Delillos' nye album som slippes i dag, og handler om et par der den ene parten innrømmer å ha hatt et forhold på si' i et år.

- Hva var det som utløste låten?

- Jeg har holdt på med de samme tingene i et forhold, jeg har jo vært med på den reisen. Det som likevel inspirerte meg til å skrive akkurat denne teksten, var at noen venner brøt opp, men jeg brukte selvfølgelig meg selv og deler av mitt liv inn i det, sier Lars Lillo-Stenberg til Dagbladet.

- Det at man pynter på fasaden for å håpe at det går bedre følelsesmessig?

- Det at man har trodd på forholdet, så kommer det som lyn fra klar himmel at den ene har noe helt annet på gang. Det er sjokkerende og dramatisk hendelse i noens liv, det mest utfordrende et menneske kan oppleve, svarer Lillo-Stenberg.

Blindtarmbetennelse I tillegg til plata «Vi er på vei, vi kanke snu» slipper Delillos boka «Komplett» i dag. Det er en kronologisk rekkefølge av alle bandets låter.

Der har også «Kypriotisk blindtarm blues» fått plass. Sangen skrev Lillo-Stenberg på et sykehus i Ayia Napa i 2006.

- Jeg og Per Vestaby kom til hotellet og tok oss et glass vin. Jeg hadde vondt i magen, dagen etter var det verre, og den tredje var det rett til sykehuset. Blindtarmen var i ferd med å sprekke, og de opererte meg med en gang. Det var forferdelig vondt. Jeg lå på sykehuset i tre dager, og da skrev jeg sangen, sier Lillo-Stenberg.

I 2014 er det 30 år siden Delillos ble dannet. De feiret stort med kake da de fylte 20, og har så vidt begynt å se fram mot det neste runde tallet.

Lillo-Stenberg har ønske om å samle alle videoer og klipp av bandet på en DVD. De lover å holde på til norsk pensjonsalder tar dem, men har allerede begynt å kjenne på åra.

- Skjørt liv - Jeg har vært med livet en stund. Vi har mer fortid enn framtid. Det virker inn på meg både som medlem av Delillos og medlem av livet. Jeg har begynt å tenkte på hvordan helsa er når jeg blir 60. Knærne mine blir ofte stive hvis jeg går for mye — får jeg gått Besseggen og Jotunheimen? Jeg har aldri vært der. Og får jeg noensinne dratt til India eller lest Proust?, spør Lillo-Stenberg alvorlig.

- Er du blitt redd for at du ikke rekker å oppleve alt du ønsker?

- Ja, jeg har begynt å velge ut ting, planlegge. Også fordi jeg skjønner at livet er skjørt og jeg har kommet til en viss alder. Jeg hadde en mor som døde da hun var 51, og har levd med det siden jeg var 18, sier Lillo-Stenberg før han smiler igjen:

- Men McCartney er 70, så jeg stoler på at det går bra.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media