Åpent brev om Erling Borgens film

Les hva Aker Kværner skriver til filmskaperen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Erling Borgen har de siste ukene, og spesielt siste helg, markedsført sin nye film. Han hevder at den setter søkelyset på kritikkverdige forhold, og at filmen ikke inneholder noen feil. Han hevder at han har blitt møtt med en mur av taushet, til tross for at han etter eget utsagn blant annet «tryglet Aker Kværner om å stille opp». Borgen har nektet oss å få se filmen selv, men de rapportene vi har mottatt og Borgens egne kommentarer i media inneholder så mye feil og fordreide fortolkninger at vi ser oss nødt til å korrigere disse påstandene.

Borgen sier han har avslørt nye og kritikkverdige forhold om blant annet norsk næringsliv, deriblant Aker Kværner. Sannheten er at han kommer opp med informasjon vi har gitt åpent ut til media i årevis, men at Borgen fremstiller informasjonen med en vinkling basert på sitt eget syn. Borgen sier at de han ønsket informasjon fra har nektet å stille opp, også Aker Kværner. Dette er jo ikke sant. Vi har i mange år gitt åpen informasjon om vår virksomhet til Borgens researcher Tarjei Leer Salvesen mens han fortsatt jobbet som journalist for Klassekampen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer