DEBATT

Åpent brev til Abid Raja

Og fryktelig mange i kultursektoren.

DU FORSTÅR OSS IKKE: Så ærlige må vi være, skriver rgissør Per-Olav Sørensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DU FORSTÅR OSS IKKE: Så ærlige må vi være, skriver rgissør Per-Olav Sørensen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 66.83% Første dose: 76.51%

Kjære kulturminister Abid Raja, du har fått huden full for å ikke forstå oss i kulturlivet. Det er forsåvidt greit, siden du faktisk ikke gjør det.

Så ærlige må vi være. Når du står på TV og euforisk selger inn at vi endelig kan ha "intimkonserter" igjen med 50 mennesker i salen, så var det ingen av oss som klappet.

Vi ble ikke revet med, fordi vi alle vet at med 50 tilskuere i salen så kan vi ikke betale husleia på kulturhuset en gang. Du når aldri break-even på noe som helst i Norge hvis ikke du passerer flere hundre tilskuere i salen. Eller noen tusen. Sånn er det bare. Men at du ikke vet dette er ikke din skyld Raja.

Det er vår skyld.

Ja, det er det. For vi har aldri fortalt deg hvordan kulturlivet egentlig henger sammen. La meg prøve å forklare ved å slenge ut et ord som vi i kulturlivet mistrives med: NÆRING.

Ja, for det er akkurat det kulturlivet er, men vi hater å snakke om det. Vi skal ofte begrunne vår pure eksistens med"kunstens kall", "føde for sjelen", "kulturarv", "åndelig føde" eller noe i den duren. For den gjengse politiker som deg er ikke dette prioriterte satsingsområder, akkurat. Politikere tenker jo "næring", "arbeidsplasser", "momstilfang", "nyskapning", "innovasjon", "omsetning", "eksport" osv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer